Actual

Înainte cu puțin timp de scandalul Stenogramelor, ministrul Daea povestea despre sufertașul lui și mâncatul de insecte

Înainte cu puțin timp de scandalul Stenogramelor, ministrul Daea povestea despre sufertașul lui și mâncatul de insecte

Cu doar câteva ore înainte ca ieri să izbucnească scandalul dezvăluirilor despre fostul și actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea își expunea, curajos, l aun post tv, planurile de viitor. Planurile lui pentru România agricolă. Au fost, însă, și întrebări personale.

Petre Daea vine cu sufertasul la birou. Mananca numai mancare facuta acasa si numai cu produse de la tarani. Ora la acee ajunge la birou, acum dar si inainte, a mai fost ministru de inca trei ori, este ora 6.30.

La ce ora vine Petre Daea la minister si in ce isi transporta mancarea

„In primul rand, ce apuc. Zilnic, mananc din sufertasul facut de acasă. Il iau cu mine in fiecare dimineaţă. La ora 6.30 intru în birou, il introduc in frigider şi mananc cand am timp. Mananc carne destul de mult. Manânc produsele pe care le fac acasa, in familie, de la tarani”, a povestit noul ministru la Romania tv.

Daea isi aduce aminte si de vremurile in care mânca pe camp, pe roata tractorului.

“Am mancat si pe roata tractorului. Asta e viata. Am bantuit campurile. În 52 de ani pe carte de munca, am de fapt 100 de ani de munca, pentru ca niciodata nu am muncit 8 ore pe zi”,  mai spus ministrul Agriculturii.

Intrebat Ce crede despre mâncarea preparată din insecte, noul ministru al Agriculturii a spus este că românii nu vor putea înlocui niciodată mâncarea tradiţională cu gândacii.

“Nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradiţională cu feluri simandicoase preparate din lăcuste sau gândaci”, este parerea mea, a spus ministrul.

“Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mananc. Lucrurile acestea nu tin, pentru ca vin impotriva firii. Intrebati pe oricine. Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am cosntatat ca atunci cand o facem gresim.

Am si auzit ca suport al justificarii ca avem o proteina noua, spune Daea, adaugand ca “eu le-am spus că lacustele traiesc tot pe pamant, ele mananca vegetatie. Adica nu reprezintă o sursa sigura. Nu are rost să mai discutăm”.

“Haideti sa ne ducem la mamaliga noastra, pentru ca o vedem afectata pe camp, aceasta este ingrijorarea ministrului”, a declarat Petre Daea.