Info Actual

Info Actual > Politică > Încă o țară se pregăteşte de instituirea stării de urgenţă
Politică

Încă o țară se pregăteşte de instituirea stării de urgenţă

Încă o țară se pregăteşte de instituirea stării de urgenţă. Măsurile ar urma să fie anunţate în scurt timp de Guvernul Spaniei.
La Madrid, Guvernul Spaniei, analizează instituirea stării de urgență. Aceasta va însemna că cetățenii vor putea ieși din casă, doar pentru a cumpăra mâncare și medicamente, pentru a se deplasa la domiciliul persoanelor care au nevoie de îngrijiri, la spital sau la locul de muncă.

Înainte însă de semnarea decretului, foarte mulți oameni din zona Madridului au ieșit la iarbă verde, ceea ce a obligat autoritățile să intervină și să închidă parcările acestor zone de agrement. De asemenea, Primăria Madridului a închis parcurile, iar autoritățile de pe litoral au închis plajele.

Pentru a evita aglomerațiile care se produc în aceste zile însorite, la Sevilla, în Andalusia și în alte orașe importante, s-a decis anularea procesiunilor din săptămâna Paștilor catolice care, de obicei, atrag foarte mulți turiști.

Decretul privind starea de urgență prevede și măsuri speciale pentru întărirea sistemului public de sănătate, toți angajații fiind la dispoziție și sub ordinul direct al ministrului sănătății. De asemenea, ar putea fi închise mai multe autostrăzi și forțele de securitate ale statului ar putea interveni în asigurarea aprovizionării cu alimente. O parte din măsurile din decretul privind starea de urgență intră în vigoare imediat după ce hotărârea va fi publicată în buletinul oficial al statului.

Ambasada României de la Madrid a anunţat că, de luni, se suspendă activitatea tuturor consulatelor româneşti din Spania, pentru o perioadă nedeterminată. Ţara este cea de-a doua cea mai afectată de Covid-19, după Italia, în Europa