Actual

Incendiul din Delta Văcărești a provocat moartea a zeci de animale! Imaginile dezastrului natural

incendiu

Incendiul de vegetație a izbucnit marți, în jurul prânzului, și s-a extins rapid din cauza vântului. Asociația Parcului Natural Văcărești a evaluat pagubele.

Zeci de animale au murit în fața focului necruțător!

Prin intermediul unei postări publicate pe pagina de Facebook, Asociația Parcului Natural Văcărești a inspectat zona afectată de incendiul de vegetație, încercând să facă o estimare a pagubelor produse.

Din păcate, numeroase țestoase, păsări și șerpi au murit, iar cuiburile au fost distruse în totalitate:

„Am spus-o de nenumărate ori: Parcul Natural Văcărești are nevoie de pază, măsuri de informare și măsuri active de management, care să prevină incidentele de acest fel. A fost un incendiu de vegetație în Parcul Natural Văcărești. E afectată o porțiune de cca. 1 hectar, din suprafața de peste 180 de hectare a parcului. Reacția pompierilor a fost promptă și le mulțumim pentru rapiditate în stingerea incendiului. Vom cerceta cauzele și vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înființată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, a declarat Directorul Administrației Parcul Natural Văcărești (ANPV), Ștefania Simion.

Conform celor declarate de ISU, circa 15.000 de mp din Delta Văcărești au fost în total afectați de flăcări.

În ultima perioadă în România au fost raportate mai multe incendii de vegetație, provocate în special de neatenția oamenilor. De aceea, prin intermediul unei ordonanțe de urgență aprobată de Guvern, amenzile pentru arderea miriștilor au crescut considerabil, în încercarea de a stopa acesta fenomen extrem de îngrijorător.

Astfel, o persoană fizică riscă o amendă de minim 7.000 de lei și maxim 15.000 de lei, iar în cazul persoanelor juridice, amenzile se încadrează între 50.000 de lei și 100.000 de lei: