Actual Social

Începând cu 1 septembrie 2022, o frumoasă surpriză îi așteaptă pe iubitorii de teatru din București!

Începând cu 1 septembrie 2022, o frumoasă surpriză îi așteaptă pe iubitorii de teatru din București!
retetesivedete.ro

Din luna septembrie 2022 ceva extraordinar se va întâmpla în vechea clădire de lângă Teatrul Național!

Schimbări radicale, în bine, au avut loc la sala fostului cinematograf Luceafărul din București, Strada Ion Ghica nr. 3, astfel că din luna septembrie 2022 ceva minunat se va întâmpla în vechea clădire de lângă Teatrul Național!

Teatrul Independent Elisabeta reîncepe stagiunea în luna septembrie şi anunţă deschiderea unei noi săli de teatru în Bucureşti

Începând din luna septembrie 2022, actorii Teatrului “Independent Elisabeta” vor juca în locuri istorice de mare importanță din București, cum sunt, de exemplu, clădirea Micului Senat al României (unde se află acum actualul sediu al teatrului), Grădina Alhambra, cinematograful Capitol şi…. fostul cinematograf Luceafărul (în cazul căruia, redeschiderea sălii va coincide cu startul noii stagiuni, de joi, 1 septembrie 2022)

Astfel, sala fostului cinematograf se va transforma într-o sală de teatru nouă, unde iubitorii de artă vor viziona spectacole, concerte, show-uri de stand-up comedy şi proiecţii de film.

FOTO retetesivedete.ro

Prin urmare, la noua sală Luceafărul se vor juca câteva dintre cele mai iubite comedii ale Teatrului Elisabeta, respectiv: „Boeing Boeing”, „Dezbracă-te, vreau să-ţi vorbesc!”, „Milionul, nepoatele şi milionara”, „Încă nu, dar o să fie…” și multe altele.

Totodată, joi, 22 septembrie 2022, de la ora 20:00, va avea loc premiera spectacolului „Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”, în regia lui Şerban Puiu, avându-i în distribuţie pe Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimişi, Mirela Stoian şi Vlad Ianuş.

În luna noiembrie 2022, spectatorii se vor bucura de o altă premieră, „Bucătarii”, în regia lui Lucian Ghimişi

Cinematograful Luceafărul în câteva cuvinte

În istoria Bucureștiului, cinematograful Luceafărul a jucat un rol esențial, fiind al doilea ca importanță după Patria. În trecut, cinematograful Luceafărul s-a remarcat printr-o sală mare, în amfiteatru, iar condițiile de vizionare erau excelente.

Cinema Luceafărul a fost dat uitării o bună perioadă de timp, iar în anul 2005, acesta a fost transformat în Cinema PRO, cinema care  detine o singură sală de proiecții. De asemenea, PRO este primul cinematograf care a introdus si în Romania renumitul covor roșu, în cadrul premierelor de gală și evenimentelor desfășurate în foaierul elegant și încăpător al acestuia.

Cinematograful PRO are o sală de cinema, cu un design rafinat și o capacitate de 540 de locuri, dispuse în fotolii confortabile, iar din punct de vedere tehnic, are tehnologii de proiecție și sonorizare de ultimă generație.

Tehnologia 4K si 3D,, cu care este dotat cinema PRO, oferă tuturor spectatorilor din sală, cea mai bună rezoluție a imaginii, într-un contrast excelent și cu o cromatică perfectă a culorilor.