Actual Diverse

Închisoare atacată de vehicule blindate, în Mexic. O parte dintre deținuți au murit, alții au evadat

Închisoare atacată de vehicule blindate, în Mexic. O parte dintre deținuți au murit, alții au evadat
captura video

După un atac armat în care au fost ucise 14 persoane, zeci de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Mexic.

Potrivit autorităților locale, în urma unui atac armat, care a avut loc în dimineața zilei de duminică, 1 ianuarie 2023,  la o închisoare din oraşul de frontieră Juarez, situat în nordul Mexicului, cel puţin 14 persoane au murit, iar alţi doi oameni au decedat în altă zonă a oraşului, ulterior, în alt atac.

Au murit angajați ai închisorii, dar și deținuți

De asemenea, potrivit informațiilor furnizate de Biroul procurorului statului Chihuahua într-un comunicat, ca urmare a atacului armat:

  • au murit 10 angajaţi ai închisorii,
  • au murit patru deţinuţi,
  • 13 persoane au fost rănite,
  • cel puţin 24 de deţinuţi au evadat.

Atacatorii au sosit cu vehicule blindate

Iar potrivit primelor date, procurorul a precizat că, atacatorii au sosit la ora locală 07.00 la închisoare, cu vehicule blindate şi au deschis focul asupra gardienilor. Apoi, după câteva minute, în apropierea închisorii, a avut loc un atac şi la poliţia municipallă.

Ulterior, după o urmărire, patru bărbaţi au fost capturaţi şi un camion a fost confiscat. Într-o altă parte a oraşului, doi şoferi au murit într-un atac armat.

Referitor la cele trei incidente, procurorul nu a precizat dacă există vreo legătură între acestea.

De asemenea, se precizează că în momentul atacului, familiile deţinuţilor aşteptau să intre în închisoare pentru a-şi vizita rudele.

În închisoarea din oraşul Juarez se află membri ai braţelor armate ale două carteluri

Se precizează că în luna august 2022, sute de soldaţi mexicani au fost trimişi la Juarez, după ce o înfruntare în închisoare între membri ai două carteluri rivale (respectiv Sinaloa şi Juarez, ai căror mebri se luptă pentru controlul asupra oraşului de mai bine de 15 ani) a degenerat şi în urma unei revolte şi a violenţelor au murit 11 oameni, majoritatea civili.

Din primele elemente ale anchetei, se pare că scopul atacului a vizat facilitarea evadării unui grup de prizonieri.

Poliţiştii, cu ajutorul armatei, au făcut patru arestări, neprecizându-se dacă este vorba de prizonieri evadaţi sau atacatori, scrie digi24.ro.