Actual

Incidente provocate de suporterii steliști la meciul cu ”U” Cluj! Comunicatul Jandarmeriei Mobile Cluj

Incidente provocate de suporterii steliști la meciul cu ”U” Cluj! Comunicatul Jandarmeriei Mobile Cluj

Într-un meci disputat pe Cluj Arena, formația U Cluj a învins cu scorul de 1-0 echipa CSA Steaua, meci din etapa a treia a play-off-ului Ligii 2. Singurul gol a fost marcat de Haită, în minutul 10 al partidei.

Suporterii echipei oaspete au încercat să intre pe teren, aruncând cu părţi din gard şi scaune!

Cele două galerii au încercat să se bată în Piața Unirii, dar conflictul s-a lăsat doar cu câteva sticle sparte și o serie de amenzi.

„Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine. Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional.”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmerie Cluj.

Violențele nu au încetat nici în timpul partidei de fotbal, care au încercat să intre pe teren şi aruncând cu părţi din gard şi scaune, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.

„Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafaţa de joc prin distrugerea unor porţiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părţi din gard şi scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Mobile Cluj, potrivit

Până în prezent, au fost date opt sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de 2.300 de lei, două avertismente scrise şi o amendă la Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare de 1.500 de lei. Jandarmeria Mobilă a menţionat că nu au fost suporteri sau jandarmi răniţi.

„Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi. De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, se mai precizează în comunicat.