International

Noi sancțiuni impuse Rusiei după masacrul din Ucraina! Epuizarea resurselor pentru război, obiectivul principal al sancțiunilor

sancțiuni economice

Masacrul din regiunea capitalei Kiev a atras un nou pachet de sancțiuni asupra Rusiei. Decizia SUA împreună cu aliații europeni în încercarea de a opri războiul.

Izolarea economică și tehnologică, pedeapsa pentru atacul civililor din Ucraina!

Astăzi, în urma unor noi discuții purtate între reprezentanții Statelor Unite și Uniunea Europeană, s-a luat decizia introducerii unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează instituțiile financiare, interzicerea investițiilor, restricții extinse contra întreprinderilor rusești de stat și o nouă listă de oficiali guvernamentali cărora li se interzice călătoria în Occident.

Mai mult decât atât, după ce Marea Britanie a înghețat active de circa 350 de miliarde de dolari (aproximativ 60% din rezervele valuta ale Rusiei), ministerul de finanțe al SUA a decis să blocheze plățile datoriilor guvernamentale rusești cu dolari americani din conturile instituțiilor financiare americane.

„Aceste măsuri vor degrada instrumentele cheie ale puterii de stat ruse, vor impune un prejudiciu economic acut și imediat Rusiei și vor trage la răspundere cleptocrația rusă care finanțează și sprijină războiul lui Putin. Aceste măsuri vor fi luate împreună cu aliații și partenerii noștri, demonstrând hotărârea și unitatea noastră în a impune Rusiei costuri fără precedent pentru războiul său împotriva Ucrainei”, a declarat Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

În ceea ce privește sancțiunile stabilite de Uniunea Europeană, un al cincilea pachet de sancţiuni vizează exporturile de petrol şi cărbune şi interzice intrarea navelor ruseşti în porturile europene. În plus, se menţionează că sancţiunile vor fi îndreptate împotriva celor mai mari bănci ruseşti, în mod special, împotriva Sberbank, Alfa-Bank şi VTB.

Deciziile au venit după ce au fost scoase la iveală masacrele din regiunea Kievului!

Volodimir Zelenski, într-un discurs rostit pe 5 aprilie la Consiliul de Securitate al ONU, a acuzat Rusia de cele mai mari atrocități de după cel de Al Doilea Război Mondial, împotriva civililor, acuzați că au sprijinit forțele armate ucrainene.

Imaginile dramatice au apărut în presă după ce armata ucraineană a preluat controlul asupra suburbiilor Hostomel, Bucea şi Irpin.