Diverse

Inconștiență sau tupeu? O femeie a furat chiar din sediul Procuraturii. Victima este angajata acestei instituții!

Inconștiență sau tupeu? O femeie a furat chiar din sediul Procuraturii. Victima este angajata acestei instituții!
evz.ro

O persoană a furat un telefon tocmai din sediul procuraturii și apoi și-a văzut de drum

Victima furtului este o angajată a Parchetului

Victima, potrivit rechizitoriului, a declarat că își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar în ziua incidentului se afla în incinta sediului, în timpul programului de lucru. Aceasta a părăsit biroul la un moment dat şi a parcurs culoarul de la etajul al doilea, până la scările de acces de la capătul acestuia cu scopul de a părăsi incinta. Dar, înainte de a începe coborârea s-a oprit pentru a verifica în geantă existența unui anumit lucru. Și pentru a căuta mai ușor, și-a lăsat telefonul pe scaun. Ulterior, după ce a căutat respectivul obiect, a plecat mai departe, dar fără a-și lua telefonul. Și-a dat seama că nu are telefonul după aproximativ 30 de minute, când s-a întors pentru a-l căuta însă nu l-a mai găsit acolo unde îl uitase.

Ce a declarat inculpata în momentul în care a fost găsit telefonul asupra ei

Pentru a identifica autorul furtului, au fost analizate imaginile camerelor de luat vederi din instituție. Astfel, s-a observat cum inculpata a luat telefonul și l-a băgat în geantă. Ulterior a fost căutată de poliția, care a găsit telefonul asupra ei. În acel moment, femeia s-a scuzat că probabil a luat telefonul din greșeală, fiind foarte afectată de moartea socrului său.

Pentru această faptă a fost deschis un proces, în cadrul căruia instanța a constatat că, sub aspectul laturii obiective, elementul material constă în fapta de sustragere, urmată de însușirea unui bun fără drept, bun uitat de persoana vătămată într-un loc în care aceasta din urmă știa că a fost și în care avea posibilitatea să se întoarcă pentru a-și recupera bunul uitat, acesta neieșind din stăpânirea sa.

Prin urmare, odată cu împosedarea inculpatei cu bunul sustras, infracțiunea s-a consumat. De asemenea, sub aspectul laturii subiective, vinovăţia se materializează în acest caz sub forma intenției directe. Inculpata a urmărit producerea rezultatului, respectiv sustragerea și însușirea fără drept a unui bun al altuia. Drept urmare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, instanța a decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă.

 “Paula F. a fost condamnată la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 24 august și nu este definitivă. Femeia este acuzată că, aflându-se la etajul doi al clădirii Parchetului de pe lângă Judecătoria/Tribunalul Tulcea, a luat un telefon marca HTC U11 de pe un scaun aflat pe holul acestui etaj și l-a introdus în poșeta sa personală, însușindu-și-l”.