Actual Diverse

Informații noi în cazul accidentului rutier de la Pasajul Unirii. Dezvăluirile șoferului grec.”Sunt gata să apar în Justiție”

Informații noi în cazul accidentului rutier de la Pasajul Unirii. Dezvăluirile șoferului grec.”Sunt gata să apar în Justiție”
romaniatv.net

La câteva zile de la producerea accidentului rutier de la intrarea în Pasajul Unirii (din 23.12.2022), șoferul grec al autocarului de la Pasajul Unirii rupe tăcerea: „Nu credeam că cineva va scăpa cu viață”.

Cu toate că șoferul autobuzului ar fi spus autorităţilor române că urma instrucţiunile de traseu din aplicaţia Google Maps, acesta nu a explicat de ce nu a observat semnul rutier de avertizare.

În contextul celor întâmplate, pasagerii din autobuz au afirmat că şoferul era obosit după un drum lung de la Salonic, la aproximativ 680 de kilometri spre sud-vest.

Care a fost cauza producerii tragediei, din punctul de vedere al șoferului grec

Potrivit celor afirmate de șoferul grec, dacă limitatorul de înălțime de la pasaj nu ar fi fost atât de greu, tragedia nu ar fi avut loc.

În acest context, șoferul de origine greacă, care conducea autocarul în momentul producerii accidentului rutier, a declarat presei elene următoarele: ”Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că ar fi fost interzis. Era momentul rău. A fost ca și cum un tren ne-a lovit. Totul s-a întâmplat într-o secundă. După impact, nu credeam că cineva va scăpa cu viață. Am auzit strigăte și plâns peste tot! Am fost șocat și incapabil să reacționez! Din păcate, eu eram la volan. Putea fi altcineva. Dacă bara de metal nu ar fi fost atât de grea, nu am fi fost răniți, am fi fost în viață și acum ne-am fi plimbat prin București. Sunt gata să apar în Justiție, ori de câte ori mă cheamă! Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu ar fi putut evita!”.

Peste zece persoane au fost rănite în accidentul de la Pasajul Unirii, din Capitala României

La momentul actual se cunosc următoarele informații:

  • în spitalele din Bucureşti sunt internate 13 victime ale accidentului. Din câte se știe, femeia internată în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca a fost detubată, este conştientă şi a comunicat cu familia.
  • un număr de patru dintre cele 13 victime ale accidentului vor fi externate duminică, 31 decembrie 2022.
  • băiatul și soția grecului mort în accident au venit la INML pentru a recunoaște cadavrul.