Lifestyle

Insula Păpușilor, locul unde istoria se împletește cu paranormalul. Te trec fiorii

Insula Păpușilor, locul unde istoria se împletește cu paranormalul. Te trec fiorii

Mexicul nu e cunoscut doar pentru distracție și tequila, ci și pentru cel mai înfricoșător loc de pe pământ. E vorba de insula artificială Isla de las Muñecas (Insula Păpușilor), situată în sectorul Xochimilco al capitalei Ciudad de México. O poveste zguduitoare care cutremură pe oricine.

Insula a avut un singur locuitor

Sunt puțini cei care au curajul să pășească în acest loc înspăimântător din Mexic, cu atât mai mult să locuiască acolo. Și, totuși, a existat un bărbat care și-a dus zilele acolo. E vorba de Julián Santana Barrera, în jurul căruia s-a țesut o legendă înfiorătoare. Istoria spune că în jurul anilor 1950, acesta ar fi descoperit trupul neînsuflețit al unei fete pe malul insulei, iar în apropierea acesteia se afla o păpușă. În amintirea tinerei care ar fi murit înecată, bărbatul a agățat acea păpușă într-un copac.

Trupul bărbatului a fost găsit în același loc cu al tinerei

În timp, se spune că mexicanul a început să audă nu doar voci, ci și pași și multe alte lucruri ciudate care ar fi avut legătură cu spiritul neliniștit al tinerei. Atunci, acesta a mai pus în copac o altă păpușă, în speranța că acesta se va liniști. Și ritualul a durat nu mai puțin de 50 de ani, iar locul a primit numele de Insula Păpușilor.

Julian a trecut la cele veșnice în anul 2001, iar trupul se spune că a fost descoperit în același loc unde bărbatul a găsit-o moartă pe fata cu păpușa. Dar nici până în acest moment nu se cunosc detalii despre decesul acestuia.

Păpușile arată ca personaje din filme de groază

Pentru că nimeni nu le-a îngrijit, păpușile au ajuns să arate groznic. Unele și-au pierdut hainele, altele câte un ochi, sunt pline de noroi și arată ca niște personaje din filme de groază. Dar asta nu constituie o piedică pentru doritorii de senzații tari să vină să le vadă. Deși pare greu de acceptat, vizitatorii spun că deseori păpușile șoptesc cuvinte greu de înțeles. Semn că spiritul fetei găsite odinioară de mexican nu și-a găsit liniștea nici acum.