Politică

Întâlnire Ciolacu și Negoită într-o zi toridă de sfârșit de iunie

Întâlnire Ciolacu și Negoită într-o zi toridă de sfârșit de iunie

Întâlnire Ciolacu și Negoită într-o zi toridă de sfârșit de iunie. O terasă de pe Splaiul Unirii a găzduit o întâlnire între liderul PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Robert Negoiță. Cei patru au dezbătut probabil ultimele probleme ale României și discuții legate de vremea capricioasă.

Negoiță, fost membru PSD, a plecat în urma unor divergențe cu Gabriela Firea. Acesta a reușit să-și mențină mandatul de primar de la Sectorul 3.

În ultima perioadă s-a vorbit, oficial sau neoficial, despre revenirea primarului Sectorului 3 în echipa social-democraților, iar faptul că Negoiță s-a afișat alături de cei trei lideri actuali ai partidului este un prim pas spre o revenire considerată de senzație pe scena politicii interne.

Surse apropiate social-democraților afirmă că oamenii politici ”au bătut palma”, conform celor de la Gandul.ro, care au furnizat și imaginile cu cei patru la terasă.

Cei patru oameni politici au stat aproape două ore la discuții și se pare că s-au înțeles. Discuțiile au fost relaxate, poveștile personale, întâmplări amuzante, planuri și multe altele au făcut ca timpul să treacă mai ușor în ziua călduroasă de vara. Destinși, cei patru politicieni și-au luat și câte o cafeluță, pe care au sorbit-o tacticos, în timp ce puneau țara la cale, afirmă sursa citată.

Marcel Ciolacu este actualul lider Partidului Social Democrat și fost președinte al Camerei Deputaților. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare, ajungând ca după ce Dragnea a fost îndepărtat de la conducerea PSD să preia frâiele partidului.

Sorin Mihai Grindeanu (PSD) a ocupat funcția de prim-ministru al României din 4 ianuarie 2017 până la 29 iunie 2017 și a fost recuperat de actuala conducere a Partidului Social Democrat. Acesta a fost debarcat de la conducerea de propriul partid printr-o motiune de cenzura. Politicianul este de profesie informatician.  Grindeanu este și membru al Camerei Deputaților din România, din 2020.

Un alt fost premier al României a fost prezent la această întâlnire. Acesta s-a remarcat prin faptul că este împotriva sistemului bancar, acesta spunând că nu are card bancar și preferă banii. Mihai Tudose este europarlamentar după ce și-a dat demisia din legislativ și a candidat la alegerile europarlamentare.

Robert Negoiță este un fost afacerist și actual politician român, membru al Partidul Bucureşti 2020, partid pe care el l-a înființat înainte de alegerile locale. Este actualul primar al Sectorului 3 la al doilea mandat.