Actual

Interlopul Fane Văncică, dosar penal și ordin de restricție, după ce și-a snopit în bătaie amanta. Bărbatul poate scăpa

Interlopul Fane Văncică, dosar penal și ordin de restricție, după ce și-a snopit în bătaie amanta. Bărbatul poate scăpa

Şi-a recunoscut fapta, dar cu toate acestea Poliţia tot i-a întocmit dosar penal. Polițiștii s-au sesizat, marți, după ce pe Tik Tok a devenit virală o filmare video cu Fane Văncică, un personaj controversat implicat în mai multe scandaluri, între care și cu frații Cămătaru, în timp ce lovea o femeie care stă în genunchi în mijlocul unei camere.

Interlopul Fane Văncică, dosar penal și ordin de restricție pentru cinci zile

După ce imaginile au ajuns în spațiul public în care interlopul Fane Văncică lovea cu o cruzime greu de imaginat o femeie, poliția s-a autosesizat luând măsuri cu privire la acest caz care a șocat opinia publică.

„În urma activităților de investigare desfășurate de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, femeia care apare în imagini a fost audiată și s-a stabilit faptul că evenimentul a avut loc în luna mai a acestui an. De asemenea, a fost completat chestionarul de risc, fiind emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Un prim rezultat pentru femeia bătută de interlopul Fane Văncică este că aceasta a obținut ordin de restricţie. Totodată s-a deschis un dosar penal pentru acest individ violent care nu este la prima abatere.

Poliția a intervenit, marți, după ce pe Tik Tok a fost distribuit un video cu Fane Văncică, un personaj controversat implicat în mai multe scandaluri, în timp ce lovea o femeie care stătea în genunchi, în mijlocul unei camere.

Interlopul a fost filmat de o a treia persoană, care nu a intervenit, iar videoclipul a ajuns viral în social media. De asemenea, interlopul a făcut mai multe declarații oribile despre violență împotriva femeilor, într-un video publicat tot pe Tik Tok.

Culmea este că femeia din video, despre care Văncică a afirmat că este amanta sa, nu a vrut să depună plângere la Poliție atunci când a fost audiată, și așa cum prevede codul penal. Ea ar fi declarat că totul a fost o regie pentru un film de pus pe Tik Tok.

Polițiștii și-au făcut treaba, acum e rândul procurorului să ia decizia dacă îl trimite pe Fane Văncică în fața instanței sau nu. Lipsa plângerii femeii va fi însă o problemă care ar putea să-l salveze pe agresor.

 Gabriela Firea, reacţie dură privind violenţele interlopului

Ministrul Familiei, Gabriela Firea nu a rămas indiferentă în faţa acestui caz de abuz şi spune:

„Sunt indignată și revoltată de imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață, în prezența unei alte persoane care filma și nu a intervenit în vreun fel să oprească agresiunea. O brută! Aceste imagini au circulat liber pe Internet și poate au fost văzute inclusiv de copii”.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Justiția noastră este naivă”

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de violență domestică în România, psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat că este nevoie de măsuri mult mai aspre.

„S-a ajuns în acest punct pentru că justiția, în componența represiv-penală, a lăsat garda jos. Cum poți să cercetezi pentru loviri corporale făptuitorii, aflați în arest la domiciliu – în stare de libertate, cu control judiciar?

Justiția noastră este naivă, dacă nu chiar debilă. Sunt niște nimicarnici. Să pună mâna pe cursul meu de psihologie judiciară!

Trebuie să se înțeleagă că valoarea intimidantă – preventivă a făptuitorilor este zero, dacă nu ai o justiție corectă, care-l apără pe cetățean. Femeile sunt bătute, maltratate”, a avertizat Tudorel Butoi, într-o intervenție telefonică la RTV.