Actual

Ioan Niculae, eliberat din închisoare. Fostul patron de la Astra și unul dintre cei mai bogați români are planuri mari în Liga I

Ioan Niculae

Fostul patron al Astrei, în vârstă de 67 de ani a fost eliberat din închisoare, astăzi, iar anunțul eliberării acestuia a fost făcut de fostul președinte al clubului giurgiuvean, Dani Coman și confirmat de Marian Costea. Curtea de Apel București îl condamna pe omul de afaceri Ioan Niculae, la doi ani și șase luni de închisoare. Ioan Niculae a fost arestat pe 18 februarie 2021, pe Aeroportul ”Henri Coandă”, fiind acuzat de corupție în dosarul ”Interagro”.

Ioan Niculae este catalogat de Forbes drept cel mai bogat om din România.

Ioan Niculae, eliberat din închisoare. Fostul patron de la Astra și unul dintre cei mai bogați români are planuri mari în Liga I

Astra Giurgiu, fosta campioană din 2016, a retrogradat în acest sezon din Liga 2 în Liga 3, dar a primit de curând și o veste bună: patronul echipei, Ioan Niculae, a fost eliberat din închisoare după ce fusese condamnat la 5 ani cu executare în 2021.

”Da, este adevărat! A revenit în libertate. Tot timpul ținem legătura, vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moștenire ne-a privat de a râmâne în eșalonul secund. Nu puteam să supraviețuim cu -20 de puncte, a fost foarte dificil. Din informațiile mele nu se dorește desființarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă. Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an”, a declarat pentru prosport.ro președintele executiv Marian Costea.

În vârstă de 67 de ani, Ioan Niculae ar avea planuri serioase privind o revenire în fotbalul românesc.

„Vrea să revină puternic în fotbal

Pedeapsa aplicată a fost de cinci ani însă, în noiembrie 2021, i-a fost acceptată cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă. Astra are datorii uriașe, în acest moment, și doar Ioan Niculae mai poate redresa clubul.

”Această situație prin care trece Astra de doi ani de zile e legată de problemele pe care le are domnul Niculae. Este privat de libertate, e absolut normal să nu te mai intereseze fotbalul așa cum se întâmpla în trecut. Dar la fel, din informațiile pe care le am, în două luni va trebui să iasă. Și atunci cu siguranță se va liniști, va sta alături de familie, iar fotbalul e una dintre pasiunile lui. Vorbesc frecvent cu familia lui, știu situația în care se află. Eu am înțeles că în maxim două luni ar trebui să iasă și o să vedeți că dacă își propune să promoveze. La cum îl cunosc, dacă își propune, în doi ani poate ajunge fără probleme în prima ligă”, declara Dani Coman, în martie 2022, conform playsport.ro.