Actual

Ion Iliescu revine în viaţa publică cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază

Ion Iliescu revine în viaţa publică cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază

Serviciului de Protecţie şi Pază este în sărbătoare. Împlineşte 32 de ani de la înfiinţare. Un eveniment destul de important pentru fostul preşedinte al României, Ion Iliescu,  care după o lungă absenţă din viaţa publică,  a revenit cu un mesaj de felicitare pentru SPP.

Ion Iliescu revine în viaţa publică cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază

„Înființarea, în urmă cu 32 de ani, a Serviciului de Protecție și Pază era unul dintre pașii necesari pentru edificarea unui sistem instituțional al siguranței naționale, în acord cu noile valori și principii, proclamate în documentul fundamental al Revoluției Române. Serviciul are funcții similare cu cele ale celor din lumea occidentală”, scrie Ion Iliescu.

Fostul preşedinte spune că este total greşită ideea că înfiinţarea SPP pentru că demnitarii se tem de popor.

„Auzim, nu o dată, că de ce este nevoie de un astfel de serviciu, de cine se tem demnitarii, de popor? Este o abordare care nu servește interesului public, și este tot mai departe de contextul în care ne aflăm. Protecția instituțiilor statului este activitatea sa fundamentală, și asta trece dincolo de culoarea politică a celor care conduc la un moment dat aceste instituții. (…) Conlucrarea cu alte servicii, în special cu acelea din NATO, a devenit o activitate permanentă, și dă rezultate. Este de dorit ca, în procesul de adoptare a noilor legi care guvernează siguranța națională, reformele din SPP și misiunile sale să fie bine definite, și să-și găsească resursele necesare îndeplinirii lor. Cea mai importantă resursă a Serviciului sunt oamenii, pregătirea lor, devotamentul lor. Este mai mult decât o pregătire militare”, mai scrie Ion Iliescu pe blogul său.

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat SPP

Felicitări a transmis şi premierul Nicolae Ciucă. În mesajul premierului se arată că, la 32 de ani de la înființare, SPP gestionează cu succes „toate misiunile încredințate, beneficiind de încrederea instituțiilor din România, precum și a celor de la nivelul statelor membre NATO sau UE”.

„Ziua Serviciului de Protecţie şi Pază este un bun prilej de a transmite aprecierea şi respectul pentru profesionalismul specialiştilor acestei structuri esenţiale din sistemul de siguranţă naţională.

La 32 de ani de la înfiinţare, SPP gestionează cu succes toate misiunile încredinţate, beneficiind de încrederea instituţiilor din România, precum şi a celor de la nivelul statelor membre NATO sau UE.

Procesul de modernizare şi permanenta adaptare la provocările pe care trebuie să le gestioneze, alături de devotamentul profesioniştilor din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază asigură perspectiva de consolidare a acestei structuri de elită a statului român.

La mulţi ani Serviciului de Protecţie şi Pază!”