Actual Diverse

Ion Țiriac, mai bogat decât era. Banca Transilvania a cumpărat Țiriac Leasing

Ion Țiriac, mai bogat decât era. Banca Transilvania a cumpărat Țiriac Leasing

Un om care este bogat poate fi și mai bogat sau vorba aceea ”ban la ban trage”. Sau alte voci spun că acesta, la onorabila vârstă de 83 de ani, mai vinde câte ceva din tot ce are, având în gând chiar și varianta de a se retrage total din business.

Ion Țiriac, mai bogat decât era. Banca Transilvania a cumpărat Țiriac Leasing

Banca Transilvania, care controlează și Victoriabank de la Chișinău, a cumpărat Ţiriac Leasing de la Grupul Ţiriac, aceasta fiind prima achiziţie a unei companii de leasing care nu făcea parte din niciun grup financiar-bancar.

BT şi Grupul Ţiriac au anunţat încă din luna ianuarie a.c. semnarea acordului de achiziţionare, dar  s-a așteptat aprobarea din partea Consiliului Concurenţei, după care BT demarează, efectiv, integrarea Ţiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania.

„Pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, achiziţia arată interesul pentru dezvoltarea pieţei de leasing, creşterea şi întărirea echipei, respectiv transferul de expertiză”, se menţionează într-un comunicat.

Ţiriac Leasing este a treia companie de profil şi prima companie de leasing independentă, achiziţionată de Banca Transilvania, după Idea Leasing şi ERB Leasing.

Ţiriac Leasing este cunoscut ca fiind unul dintre liderii pieţei de leasing din România şi oferă finanţare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme până la flote comerciale, şi finanţare, de la autoturisme până la flote comerciale, şi finanţare de echipamente.

Portofoliul de clienţi al Ţiriac Leasing este format atât din companii private, multinaţionale, companii din sectorul public, cât şi din persoane fizice şi persoane fizice autorizate. Banca Transilvania a încheiat anul 2021 cu profit de 1,8 mld. lei, în creştere cu 49%, la venituri de 4,3 mld. lei.

Presa de peste Prut (bani.md), cu referire la acest subiect, menționează: ”Socrul Ilenei Lazariuc jubilează! Acționarul Victoriabank i-a cumpărat businessul”.

Și aceasta deoarece moldovenii îl știu pe Ion Țiriac doar ca socrul Ilenei Lazariuc, aceasta fiind o artistă a poporului și o vedetă națională, pentru ei. Ion Ion Țiriac, fiul celebrului Ion Țiriac, a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Ileana Lazariuc. Cei doi s-au iubit mai bine de 15 ani de zile, relație din care au rezultat doi copii. Despre povestea lor s-a vorbit mult timp. Ion Ion Țiriac a divorțat de Ileana Lazariuc în 2017, dar publicul a aflat mult mai târziu, în 2019, potrivit presei de la acea vreme.