Actual Social

Își alină durerile de măsele cu droguri. Motivele găsite de șoferii prinși în flagrant îi lasă mască și pe polițiști

Își alină durerile de măsele cu droguri. Motivele găsite de șoferii prinși în flagrant îi lasă mască și pe polițiști
Arhivă

Prinși drogați la volan, tinerii nu mai știu ce să inventeze, doar – doar să scape de rigorile legii. În week-end, unul dintre cei găsiți sub efectul stupefiantelor, a dat vina pe analgezicele luate pentru măsea.

Litoralul a fost tot week-end-ul sub lupa polițiștilor. Au fost razii toată noaptea, mai ales printre participanții la cel mai mare festival de muzică pe plajă din Europa, Neversea.

Polițiștii, ajutați de câinii specializați în depistarea drogurilor

Astfel, sute de poliţiştii au avut misiunea de a se asigura că nu se repetă tragedia de la Festivalul SAGA din Capitală, când un tânăr a murit, 16 au ajuns în spital în stare gravă şi zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe ilegale. De data acesta, oamenii legii au fost ajutați și de câinii specializaţi în depistarea substanţelor interzise.

Peste o mie de şoferi au fost traşi pe dreapta, azi noapte, şi testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test. În câteva ore, nu mai puțin de 15 șoferi au fost prinşi drogaţi la volan, iar explicațiile multora au stârnit hotote de râs. Culmea, chiar şi cu dovada în faţă, unul dintre cei depistați sub influența stupefiantelor a insistat că aparatul minte, iar el a luat doar pastilele pe care le ia de mai multe zile pentru durerea de măsea.

„Beau pliculețe pentru durere de măsea”

„În fiecare zi iau sau beau pliculeţe pentru durere de măsea. Mergem la sânge că ştiu că nu am făcut nimic.”, le-a spus tânărul în cauză polițiștilor, conform stiridecluj.ro.

Indignat peste măsură, tânărul care consumase şi canabis şi amfetamină potrivit drugtestului, a scos prospectul pastilelor şi l-a citit poliţiştilor.

„Cum să luaţi, nu … Reacţii adverse posibile, numărul patru. Ia să vedem. Ăla-i trei … Nici la şcoală nu am citit atât.”, a mai încercat să-și ascundă fapta individul.

Cum reacționeză câinii polițiști la droguri

„În principiu, a fost vorba de canabis, amfetamină sau cocaină. Şoferii au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi în toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, conform observatornews.ro.

Câinii care îi ajută pe polițiști în misiunea de depistare a substanțelor stupefiante sunt din rasele ciobănesc german şi Belgian și se antrenează zi de zi. Patrupezii pot detecta droguri precum canabis, cocaină şi ecstasy. Când latră sau se aşază, înseamnă că au găsit substanţa ilegală sau urme ale ei.