Diverse

Israelienii din Turcia, rugați de guvernul lor să se întoarcă acasă. S-au acutizat și tensiunile cu Rusia

Israelienii din Turcia, rugați de guvernul lor să se întoarcă acasă. S-au acutizat și tensiunile cu Rusia
Foto: DC news

Lucrurile nu stau deloc bine nici în altă parte a lumii, deși concentrarea este pe Ucraina. Israelul s-a alertat și amenință un șef de stat cu bombardarea palatului său.

Israelienii din Turcia, rugați de guvernul lor să se întoarcă acasă. S-au acutizat și tensiunile cu Rusia

Yair Lapid,  actualul Ministru de externe al Israelului,  le-a cerut, luni, cetăţenilor israelieni care se află în Turcia să părăsească ”cât mai curând posibil” această ţară, deoarece Iranul al plănui atacuri în regiune, conform surselor Mossad, informează AFP, citată de News.ro.

“În urma unei serii de atentate teroriste iraniene, în ultimele săptămâni, vizând israelieni aflaţi în vacanţă la Istanbul, îi îndemnăm pe israelieni să nu ia avionul la Istanbul şi (…) dacă se află deja la Istanbul să se întoarcă în Israel cât mai repede posibil”, a afirmat Yair Lapid într-un comunicat de presă recent.

Potrivit Channel 13, o serie de rețele ale Gardienilor Revoluției Islamice se află în Turcia, mai ales în zone precum Istanbul și Antalya, frecventate de turiști israelieni. Teroriștii iranieni i-ar cauta să-i răpească și să-i  omoare, din motive politice, se mai susține în comunicatul alarmist.

Israelul amenință că va bombarda palatul lui Bashar al-Assad

Presa din de limbă arabă semnalează amenințări fără precedent ale Israelului. Tensiunile au crescut din cauza relațiilor Rusiei cu Siria.

Ziarul saudit Elaph scrie că Israelul i-a trimis un mesaj președintelui sirian Bashar al-Assad și l-a avertizat să nu continue activitatea Iranului în țara sa. Jurnaliștii invocă o sursă credibilă, de rang înalt, care le-a dezvăluit că în mesajul respectiv președintele Siriei a fost avertizat că palatul său va fi o țintă în următorul atac israelian.

Același ziar a scris că o sursă israeliană le-a declarat că relațiile dintre Rusia și Israel s-au deteriorat. Motivul ar fi că rușii permit Iranului să se îndrepte spre sudul Siriei, încălcând un acord la 80 km de granița israeliană.

Sursa a adăugat că Israelul a început să se pregătească pentru operațiuni în interiorul Siriei fără a informa Rusia și a adăugat că în Israel rușii ar fi fost informați despre ultimele atacuri cu câteva ore înainte ca acestea să aibă loc.

Rusia a condamnat ferm conducerea israeliană pentru perturbarea aeroportului din Damasc și a amenințat că va schimba regulile jocului în Siria și chiar va renunța la acordul cu Israelul privind activitatea aeriană în Siria.

După ce omenirea stă cu ochii pe China și SUA din cauza Taiwan-ului, pe războiul din Ucraiana și partea de sud-est a Europei, acum va fi atentă și la conflictul Israel-Siria-Rusia.