Info Actual

Info Actual > Politică > Italia deschide bisericile! „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei”
Politică

Italia deschide bisericile! „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei”

Italia deschide bisericile! „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei”.  Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai. Anunțul a fost făcut de guvernul de la Roma, într-un comunicat comun cu Conferinţa Episcopală Italiană (CEI).

Astfel, CEI a ajuns la un acord cu guvernul asupra unor măsuri care vor trebui respectate de credincioși, pentru a evita răspândirirea coronavirusului.

251Clădirile bisericilor vor fi dezinfectate. Personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, se specifică în comunicat, conform rotalianul.

Tot mai multe ţări încep să relaxeze măsurile luate din cauza pandemiei de COVID-19. Papa Francisc a cerut populaţiei să se supună regulilor. Se are în vedere evitarea unui al doilea val devastator de infectare cu noul coronavirus.

„În aceste zile în care începem să avem reglementări privind ieşirea din carantină, să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei şi al respectării regulilor astfel încât pandemia să nu reapară”, a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Italia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. S-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate.