Diverse International

Italiancă salvată de români din calea flăcărilor! “Dacă nu ar fi fost ei, nu știu cum s-ar fi terminat”

Italiancă salvată de români din calea flăcărilor! “Dacă nu ar fi fost ei, nu știu cum s-ar fi terminat”
greatnews.ro

O femeie din Italia a fost salvată din mașina cuprinsă de flăcări de un grup de muncitori români.

Imediat ce au văzut flăcările de sub mașină, muncitorii au intervenit cu extinctoare, iar unul dintre români a tras-o pe femeie afară din autoturism.

Relatarea evenimentului

Carmela Boldrini, femeia salvată, care nici măcar nu și-a dat seama că autoturismul luase foc, este fiica unui fost senator italian. Aceasta, aflându-se în mașina personală, în drum spre birou, se oprise la semafor în orașul Bagnolo Mella din provincia Brescia, nordul Italiei. Potrivit celor relatate de ea cotidianului “La Provincia”, la un moment dat  a văzut un grup de bărbați care fugeau spre ea, cu extinctoare în mâini. Mașina pe care o conducea, un Chevrolet 2500 diesel, luase foc, iar flăcările cuprinseseră podeaua, fără ca șoferița să-și fi dat seama, citează stirileprotv.ro

Declarația femeii salvate de români

Carmela Boldrini a povestit jurnaliștilor italieni următoarele:

  • „Eram oprită la semafor, la intersecția cu via Antonio Gramsci, strada principală a orașului. Era în jurul orei 13.30. Patru-cinci tineri muncitori, despre care am aflat ulterior că sunt de origine română, care lucrau la montarea rețelei de fibră optică în via Pellico, s-au uitat mai întâi spre mine și apoi s-au repezit cu stingătoarele în mână. Și-au dat seama imediat că e un incendiu în partea inferioară a mașinii pentru că au fugit la mine și mi-au spus „doamnă, ieșiți afară, acum, că aveți flăcări sub mașină”.
  • „Nu am fost pe deplin conștientă de gravitatea situației până când unul dintre acei tineri nu a deschis ușa și m-a târât, practic, afară din mașină. Mi-a spus „doamnă, veniți acum, salvați-vă”.

Mașina a ars ca o torță, dar femeia a fost scoasă din mașină, de unul dintre români, înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flacări.

„A fost ca o bombă”, a descris femeia momentul când a văzut de la depărtare cum mașina ei fusese complet cuprinsă de flăcări, arzând apoi ca o torță.

Incendiul, care a provocat pagube și unei case din apropiere, a fost stins de pompieri.

În semn de recunoștință, Carmela Boldrini a declarat: „Nu pot decât să le mulțumesc necontenit acelor tipi care au intervenit în timp util pentru a mă scoate din mașină. Dacă nu ar fi fost ei, nu știu cum s-ar fi terminat”.