Actual Politică

Iubita consilieră a plecat cu maşina Primăriei la Electric Castle, deşi se află în concediu de creştere a copilului

Iubita consilieră a plecat cu maşina Primăriei la Electric Castle, deşi se află în concediu de creştere a copilului

După ce primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat că Primăria va suporta prejudiciul creat de prietena consilierului său, acum au apărut şi mai multe informaţii despre aceasta. Inițial, Tudor Măcicăşan, consilierul personal al Primarului General, a dat vina pe iubita sa spunând că e posibil să fi fost chiar ea la volanul maşinii. Momentan iubita se află în concediu de creștere a copilului.

Iubita consilieră care a plecat cu maşina Primăriei la Electric Castle, deşi se află în concediu de creştere a copilului

Iubita este şi ea o apropiată a primarului şi totodată este și ea consilieră personală a lui Nicuşor Dan, pe probleme de urbanism. Momentan, ea se află în concediu de creştere a copilului, însă asta nu ar fi împiedicat-o să conducă maşina instituţiei fără drept.

Oana Poenaru este și președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, asociației fondată chiar de Nicușor Dan. Momentan se află în concediu de creștere a copilului, deci fără drept de a conduce o mașină a instituției. Deși a lăsat de înțeles că vinovat ar fi doar iubita lui, postările de pe social media îl dau de gol pe Măcicășan.

Oana Poenaru chiar scrie pe Facebook pe 17 iulie că a fost la festival, ba mai mult, vine cu sfaturi pentru organizatori, dar uită să spună că a venit la Cluj cu maşina Primăriei Capitalei.

„Sa ne înțelegem: Electric Castle este cel care a inițiat discuția despre cât de sustenabil este festivalul și cum trenurile sunt best option pentru participanți. Măcicăşan Tudor, aici, analizează dacă ECul chiar este ceea ce pretinde, or ba… ( pe partea de sustenabilitate a transporturilor).

Verdictul este ca e loc de muuult mai bine si din partea festivalului, si din partea autoritatilor. Nu-i nimic, mai au timp sa facă mai bine, căci in extrem de multe aspecte Electricul e un festival reușit, deci public au si vor mai avea (inclusiv pe mine).”

În ultima zi de festival, Tudor Măcicăşan a blamat evenimentul, pe motiv că nu ar fi avut altă variantă de a ajunge la Bonțida dacă nu ar fi ales mașina.

„Astăzi se încheie Electric Castle, festival care a adus la Bonțida peste 300 artiști și un sfert de milion de participanți, timp de 5 zile, la „cel mai bun festival european de dimensiuni medii”. Situat la 30km de Cluj, festivalul a ridicat niște probleme de mobilitate și sustenabilitate”, scria Tudor Măcicăşan, pe paginsa sa de Facebook, în data de 17 iulie.

 

Ieri, primarul Nicuşor Dan a declarat că a decis constituirea unei comisii de disciplină pentru acest caz.

„Este consitituită o comisie de disciplină pentru această faptă, comisie ce va veni cu un raport cu tot ce s-a întâmplat acolo şi inclusiv care este modalitatea prin care primăria să repare prejudiciul  – benzina/motorina care s-a consumat”, a spus Dan.