Actual

Jill Biden a adus un cadou inedit pentru militarii de la baza Kogălniceanu

Jill Biden a adus un cadou inedit pentru militarii de la baza Kogălniceanu

Jill Biden, „First Lady Of The United States” (FLOTUS) a aterizat în România la ora 17.02, la baza militară americană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Prima doamnă marchează prin prezența ei un sprijin major pentru militarii americani, pe 8 mai fiind „Ziua Mamei” în SUA.

Jill Biden a mers în cantina unității militare și le-a servit macaroane cu brânză soldaților americani și români.  FLOTUS a intrat în sala de mese ținând în mână două sticle de ketchup, glumind: „Am auzit că baza a rămas fără!”

Echipa ei a adus aproximativ 20 de litri de ketchup în avionul prezidențial pentru a-l lăsa la bază.


În jurul orei 19.30, soția președintelui SUA s-a urcat în aeronava prezidențială Air Force 2 și a zburat către București. Ea va sta în Capitală preț de 24 de ore, timp în care va vizita mai multe centre de refugiați ucraineni. Jill Biden este extrem de implicată în acțiuni umanitare menite să ajute mamele singure, dar și în acțiuni de sprijin emoțional al militarilor americani detașați peste granițe.

Urmează întâlnirea cu Carmen Iohannis

Sâmbătă, Jill Biden se va întâlni cu prima doamnă a României, Carmen Iohannis, cu membri ai guvernului României, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul organizaților umanitare și cu educatori care ajută la școlarizarea copiilor ucraineni refugiați.

Potrivit programului, după întâlnirea cu Carmen Iohannis, Jill Biden va vizita o școală publică din București unde învață copii ucraineni. Deocamdată, nu se știe cât timp vor petrece cele două prime doamne împreună.

Duminică, Jill Biden va merge la granița Slovaciei cu Ucraina pentru a marca Ziua Mamei. Întâlnirea ei cu refugiații reflectă vizita președintelui Biden cu refugiații ucraineni în Polonia, în luna martie.

Prima oprire a primei doamne a SUA va fi la baza militară de la Kolgălniceanu, unde Jill Biden se va întâlni cu militarii americani.

În ultimele două luni, singura apariție publică a soției președintelui Klaus Iohannis a fost la slujba de Înviere la care a participat la Sibiu, alături de soțul său.

Profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, Carmen Iohannis are o prezență discretă în viața publică nu numai în criza refugiaților, ci de când soțul ei este președinte.

De ce nu se implică prima doamnă a României?

Specialist în jurnalism și în științele comunicării, Marcel Tolcea spune că președintele Iohannis nu conștientizează că a face niște lucruri firești, ce nu țin de propagandă, înseamnă mult mai mult decât cuvintele.

„Cred că instituția prezidențială are un organ lipsă de care nu conștientă. Adică acest reflex al comunicării în spațiul public, așa cum de pildă face orice persoană expusă în spațiul public, de la politicieni până la vedetele de cinema”, spune Marcel Tolcea, citat de Europa Liberă.

„Ceea ce mă miră la doamna Iohannis este că dumneaei este o profesoară foarte apreciată de către copii. Aici e paradoxul: o persoană care e foarte apreciată, și asta se știe de când Klaus Iohannis era primarul Sibiului. Și domnul Iohannis nu se comportă ca dirigintele iubit al unei țări, din păcate. El se comport ca un pedagog de internat”, a mai spus Tolcea.