Actual International

Joe Biden anunță încă o pandemie

Joe Biden anunță încă o pandemie
evz.ro

În cursul zilei de marți, 21 iunie 2022, preşedintele Joe Biden a avertizat că Statele Unite ale Americii se vor confrunta în cele din urmă cu o „a doua pandemie” şi că ţara trebuie să înceapă să se pregătească pentru acest scenariu iminent, citează zf.ro.

Ce a declarat Joe Biden

În acest context, liderul American, Joe Biden, în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, când a fost întrebat despre obligaţia Congresului de a finanţa vaccinurile COVID-19 pentru sugari şi copii mici, a declarat:  „Avem nevoie de mai mulţi bani”.

De asemenea, preşedintele american a mai spus că:

  • finanţarea pentru proviziile de vaccin va dura până la sfârşitul anului.
  • „Dar nu avem nevoie doar de mai mulţi bani pentru vaccinuri pentru copii. În cele din urmă, avem nevoie de mai mulţi bani pentru a planifica a doua pandemie”.
  • „O nouă criză sanitară la nivel planetar este iminentă”.

Ce măsuri se vor lua de administrația Biden

Săptămâna trecută, Bloomberg a raportat, citând un înalt oficial, că administraţia Biden va anunţa în curând o „strategie de bioapărare” reînnoită pentru a îmbunătăţi răspunsul Americii la o ameninţare epidemiologică de amploare.

Pentru anul 2023, bugetul propus de Joe Biden sugerează alocarea a aproximativ 82 de miliarde de dolari pe cinci ani pentru pregătirea apărării împotriva unei viitoare ameninţări biologice.

Care sunt obiectivele președintelui Biden

Potrivit sursei citate, unul dintre obiectivele principale ale președintelui american este de a crea un mediu în care SUA să poată administra vaccinuri şi tratamente eficiente în termen de 100 de zile de la depistarea agentului patogen în cauză. De asemenea, banii ar urma să fie direcţionaţi către stimularea infrastructurii de asistenţă medicală şi extinderea cercetării privind potenţialele ameninţări santare.

Probabilitatea declanşării unor pandemii va creşte de trei ori în următoarele câteva decenii, susţine studiul “Duke’s Global Health Institute”, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Science, în anul 2021.