Politică

Joe Biden nu glumește! Avertisment pentru Xi Jinping. Se reorganizează

Joe Biden nu glumește! Avertisment pentru Xi Jinping. Se reorganizează

Joe Biden nu glumește! Avertisment pentru Xi Jinping. Se reorganizează. Americanii se reorganizează într-o perioadă de criză  între cele mai mari două economii ale lumii. Se va înfiinţa o unitate specială pentru sporirea atenţiei asupra Chinei, potrivit Reuters.

Americanii se reorganizează: Unitate specială înfiinţată exclusiv pentru China

William Burns, directorul CIA, a anunțat recent că relaţiile dintre Washington şi Beijing s-au înrăutăţit. Această situație s-a produs Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. Motivu? Divergenţe pe numeroase dosare. Unul dintre subiecte este nerespectarea drepturilor omului de către regimul comunist de la Beijing, represiunea din Hong Kong şi provocările din Marea Chinei de Sud.

„Ameninţarea provine de la guvernul chinez, nu de la oameni”, a declarat William Burns.

În acest context, reprezentanţi ai celor două ţări s-au întâlnit în această săptămână în vederea îmbunătăţirii comunicării bilaterale şi stabilirii unui cadru pentru o întâlnire virtuală între Joe Biden şi Xi Jinping până la finalul anului.

Așadar, reorganizarea din CIA presupune şi includerea Iran Mission Center, înfiinţat de fosta administraţie, cea a lui Donald Trump, într-o unitate mai mare specializată pe Orientul Mijlociu. Unitatea consacrată Coreei a fost încorporată în cea pentru Asia de Est-Pacific.

Directorul Agenția Centrală de Informații a mai anunţat crearea funcţiei de Chief Technology Officer, precum şi a biroului Transnational&Technology Mission Center. Această unitate va permite CIA să aibă o abordare mai detaliată pe chestiuni precum sănătatea globală, schimbările climatice, dezastrele umanitare şi disfuncţionalităţile cauzate de noile tehnologii.

CIA s-a dotat şi cu o „celulă pentru incident”, menită elucidării misteriosului „sindrom Havana”, care a afectat numeroşi diplomaţi americani şi ofiţeri CIA.