Actual Diverse

Jurnalistul britanic tâlhărit vrea să ajute copiii hoți, pentru că ei sunt adevăratele victime

Jurnalistul britanic tâlhărit vrea să ajute copiii hoți, pentru că ei sunt adevăratele victime

Charlie Ottley este cunoscut ca realizator al seriei de documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania. El a venit și revenit în țara noastră de nenumărate ori. Dar niciodată nu a avut nici măcar o experiență neplăcută. Numai că s-a întâmplat. Devenind victima unui furt, el a înțeles că nu țara este de vină și nici micii infractori, așa că nu numai că i-a iertat, dar vrea și să-i ajute.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley vrea să ajute copiii hoți, pentru că ei sunt adevăratele victime

Realizatorul filmelor documentare  a declarat că dorește să-i ajute pe copiii care l-au jefuit la Timișoara, în plină stradă. Ottley spune că nu ei sunt de vină, ci „părinţii, societatea” și merită „o şansă bună la educaţie”.

Pare a fi funcțională (drona recuperată – n.r.). În toate călătoriile mele n-am văzut ca un lucru să fie recuperat atât de rapid și atât de eficient. Vreau să le mulțumesc polițiștilor pentru minunata treabă pe care au făcut-o. În primul rând, nu noi suntem victimele. Victimele reale sunt copiii care au furat drona„, a declarat, public,  jurnalistul britanic.

Regizorul Charlie Ottley crede cu tărie că acești copii nu au nici o vină și nu merită pedepsiți. El este de părere că acestor copii le tebuie dată o șansă, pentru a se recupera și această șansă poate veni chiar de la el.

Adevăratele victime sunt ei, copiii, pe care i-au dezmăgit părinţii, societatea. Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi. Sunt copii, fie că sunt cetăţeni romi sau români, merită o şansă la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare ca să le ofere copiilor o nouă şansă. Altfel, vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii. Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoşi să îi ajutăm pe aceşti copii”.

Nu numai că nu vrem să fie pedepsiţi în vreun fel, pentru că nu este vina lor. Vrem le oferim şansa de a ne vizita când filmăm Flavours of Romania aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ de filmeze şi să le oferim un nou început, sperând că astfel îi vom încuraja şi îi vom inspira să nu facă greşelile părinţilor lor. Din câte înţeleg, tatăl lor e în închisoare„, a mai spus, vizibil emoționat, Charlie Ottley.

Jurnalistul vizionar a ținut să spună că are credința fermă că viața acestor copii, dar și a mamei lor, poate fi schimbată. De aceea, schimbarea trebuie să înceapă chiar cu mama, căreia îi trebuie un loc de muncă, pentru  a nu mai cerși pe străzi, soțul ei fiind la închisoare. Poate că a fost nevoie de o întâmplare nefericită care ar putea schimba viața în bine a unor oameni.

De la Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție, am aflat că astăzi că toate echipamentele au fost găsite, polițiștii băcăuani au colaborat foarte bine cu cei timișoreni, pentru ca toate obiectele să ajungă în totalitate, înapoi, la proprietarul lor, Charlie Ottley.

La data de 7 iunie a.c., polițiștii din Moinești, în baza comisiei rogatorii dispusă de către Poliţia municipiului Timişoara, s-au deplasat la domiciliul unui localnic, de 34 de ani, unde au identificat bunurile căutate de polițiștii timișoreni. Persoana în cauză a fost audiată de polițiști, care au ridicat, de la locuința acestuia, drona, o geantă de protecţie şi transport dronă, prevăzută cu mai multe compartimente şi buzunare în care se aflau o cameră rotativă, o telecomandă pentru control dronă, cinci seturi elice de rezervă, un adaptor electric pentru încărcător, un acumulator, un suport ce conţine patru filtre pentru camera video principală a dronei, trei cabluri de transfer date, două carduri de date micro SD, două adaptoare, o broşură pentru instrucţiuni de utilizare a dronei și o pereche ochelari. Bunurile au fost predate polițiștilor din Timișoara, iar, în această dimineață, drona a fost restituită aparținătorului, se arată în comunicatul de la IPJ Bacău.

Însuși regizorul și jurnalistul britanic a spus că este impresionat de modul operativ în care a acționat poliția, pentru ca lucrurile să îi fie înapoiate. ”În toate călătoriile mele n-am văzut ca un lucru să fie recuperat așa de rapid”, a menționat acesta în fața jurnaliștilor.

Foto:  Foto: Captură Digi24 (deschidere)/ Inspectoratul de Poliție Bacău (interior)