Info Actual

Info Actual > Politică > Kelemen Hunor, întrebări cruciale: „De ce nu au luat deciziile mai repede pentru a ajuta economia?”
Politică

Kelemen Hunor, întrebări cruciale: „De ce nu au luat deciziile mai repede pentru a ajuta economia?”

Kelemen Hunor, întrebări cruciale: „De ce nu au luat deciziile mai repede pentru a ajuta economia?” Preşedintele UDMR îi cere socoteală lui Ludovic Orban. Într-un interviu acordat DCNews, Kelemen Hunor a criticat faptul că premierul Ludovic Orban evită Parlamentul.

Acesta este de părere că, mai devreme sau mai târziu, premierul României va fi nevoit să meargă la discuţii şi să colaboreze cu legislativul.  Liderul UDMR susține că sunt multe lucruri pe care atât premierul, cât și miniştrii ar trebui să le explice.

„Nu-mi dau seama de ce evită Parlamentul, dar face o greşeală mare. Fiindcă dacă nu există un dialog, nici măcar nu poţi cere o susţinere pentru proiectele tale. Dde acum sau cele viitoare. Vrei, nu vrei, Guvernul va fi nevoit să meargă în Parlament.

În această perioadă Parlamentul, prin hotărâre, a cerut informare. Dar imediat ce se va întoarce fizic la lucru, va fi invitat politicos primul ministru. Vor fi invitaţi miniştrii. Și nu pot evita să dea un răspuns la întrebările parlamentarilor.

Să spună ce decizii au luat. Cum au ajuns în Washington Post cu achiziţiile în zona sanitară. Să ne spună de ce nu au luat deciziile mai repede pentru a ajuta economia.

Ar trebui să-l întrebăm pe ministrul de Externe de ce nu face nimic pentru muncitorii sezonieri care lucrează în Germania, Franţa, Italia. Și de ce au oamenii impresia că au fost abandonaţi de statul român”, a declarat Kelemen Hunor, pentru sursa citată.