Info Actual

Info Actual > Politică > Klaus Iohannis, afirmații dure la adresa PSD: „Vor găsi o formă să voteze împotriva…”
Politică

Klaus Iohannis, afirmații dure la adresa PSD: „Vor găsi o formă să voteze împotriva…”

Klaus Iohannis, afirmații dure la adresa PSD. În urmă cu puțin timp, preşedintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în condiții speciale. Acesta a ținut să sublinieze că nu are o problemă cu maghiarii din România, ci cu politicienii PSD.

590„Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR-ului, care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede, de exemplu, ce credeți, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta, PSD-ul nu poate să spună că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru.

Acum, probabil, după ce am arătat public ce se dorește iarăși din partea PSD-ului, vor găsi o formă să voteze împotriva și aceste legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD-ul este, evident, în situația de a promova anumite acte administrative, legi care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc, ori așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, a menționat Klaus Iohannis.