Info Actual

Info Actual > Politică > Klaus Iohannis, decizie pentru elevi: „Din semestrul II, majoritatea școlilor…”
Politică

Klaus Iohannis, decizie pentru elevi: „Din semestrul II, majoritatea școlilor…”

Klaus Iohannis, decizie pentru elevi: „Din semestrul II, majoritatea școlilor...”

Klaus Iohannis a făcut declarații extrem de importantă despre începerea școlilor. Președintele României i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful DSU, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, precum și pe directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, pentru a stabili când se vor deschide școlile.

S-au luat în calcul mai multe scenarii cu privire la deschiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu, ministru al Sănătății, ar fi vrut ca deschiderea școlilor să fie posibilă din 8 februarie.

Klaus Iohannis, decizie pentru elevi: „Din semestrul II, majoritatea școlilor se vor deschide”

Unul dintre scenariile posibile este revenirea în bănci pentru elevii claselor primare și cei ai claselor terminale (clasa a VIII- și clasa a XII-a). Acest lucru ar depinde și de situația epidemiologică din fiecare localitate.

„Am avut până adineauri o discuție foarte importantă cu premierul, cu Ministrul Educației și alte personalități din domeniu. Tema discuției a fost deschiderea școlilor. Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. începând din semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide.

„Am ajuns în unanimitate la o concluzie: începând din semestrul 2, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.

Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul 2, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul prima 1-4 și 8-12”, a declarat președintele Klaus Iohannis, cu privire la deschiderea școlilor.