Info Actual > Politică > Klaus Iohannis, informații despre școli. Ce s-a decis după creșterea cazurilor de coronavirus
Politică

Klaus Iohannis, informații despre școli. Ce s-a decis după creșterea cazurilor de coronavirus

Klaus Iohannis, informații despre școli. Ce s-a decis după creșterea cazurilor de coronavirus

Klaus Iohannis, informații despre școli. În urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis a făcut o declarație în prima săptămână de când elevii s-au întors în bănci. Președintele spune că situația este bună.

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat la Palatul Cotroceni pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce în școli au fost semnalate mai multe cazuri de COVIS -19.

„Am avut o discuție foarte importantă cu ministrul Cîmpeanu, cu alte persoane din minister, pe 2 teme mari: prima- școala fizic, am făcut o analiză împreună asupra școlii care a început de luni în format fizic, am vrut să știm câți copii se duc la școală, câși detectați cu COVID.

Iohannis: Trebuie să fim realiști, situația este bună

„A doua mare temă – locul României educate în planul național de redresare și reziliență. Ne-am uitat la școlile redeschise fizic și situația e bună – peste 10.000 de școli funcționează fizic, cu elevii în școală, peste 6.000 de școli în scenariul galben. Situația este bună. Dar trebuie să fim realiști, situația este bună.

Chiar dacă s-au luat măsuri restrictive care au permis să se reducă numărul de noi infectăi, nu putem spune că am scăpat de pandemie. E extrem de important să respectpm restricțiile și să fim responsabili. Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România. A doua temă mare – cum putem finanța investiția din cei peste 30 de mld euro la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică generată de pandemie. Am căutat cele mai bune zone în care pot fi ceruți bani pentru a face școala românească mai bună. Dorim să oferim tuturor copiilor șansa de a învăța pentru a avea o meserie serioasă, a aviitorului”, a spus Iohannis.