Actual

Klaus Iohannis vrea compensații de la Ucraina în schimbul sistemului Patriot. „România trebuie să primească altceva. Altfel nu se va face nimic”

Klaus Iohannis Sursă foto: realitatea.net
sursa foto:arhiva companiei

Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța dezbaterii posibilității ca România să ofere un sistem Patriot către Ucraina în cadrul discuțiilor cu specialiștii din armată și apoi în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

El a subliniat necesitatea ca România să mențină capacitățile de apărare antirachetă și antiaeriană. Președintele a mai spus că în cazul unei eventuale cedări, compensațiile trebuie să fie luate în considerare.

„Eu nu accept, sub nicio formă, ca România să rămână fără apărare antirachetă şi fără apărare antiaeriană, despre asta vorbim, Deci, în măsura în care în final se cedează ceva, România trebuie să primească altceva. Altfel nu se va face nimic”, a spus şeful statului.

Iohannis a subliniat că aceste aspecte nu sunt adecvate pentru o dezbatere publică generală. Asta dat fiind nivelul lor de complexitate, care implică contracte și tehnologie sofisticată. Decizia finală va fi luată doar după ce specialiștii vor clarifica aspectele implicate, iar discuțiile sunt în curs de desfășurare.

Președintele a făcut o vizită la Parcul Național Piatra Craiului cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității, conform Economica.net.