Actual Diverse

La ce să fii atent când cumperi ochelari de soare online

La ce să fii atent când cumperi ochelari de soare online
Unsplash

Cumpărăturile online îți ușurează viața și, în unele cazuri, te pot ajuta să faci achiziții mai bune. Din confortul căminului compari prețurile produselor, verifici recenziile altor clienți și cumperi în ritmul tău, nu doar pentru că te presează aglomerația, ora de închidere sau un vânzător insistent.

Poți pune în coșul virtual aproape orice, de la haine și alimente la ochelari de soare.

Dar ca să alegi online ochelari de soare de calitate, care ți se potrivesc, trebuie să acorzi atenție câtorva criterii de selecție. Iată care sunt acestea!

Protecția UV

Optează pentru ochelari de soare certificați să blocheze între 99-100% din razele UVA și UVB. Acest lucru poate fi verificat prin prezența mențiunii „UV 400„, care indică faptul că ochelarii blochează toate razele ultraviolete cu lungimi de undă până la 400 nm.

Nu te baza pe culoarea lentilelor ca să-ți dai seama dacă oferă protecție împotriva razelor UV. Aceasta trebuie să fie un reper doar când alegi ochelarii în funcție de condițiile de iluminare în care îi vei utiliza. De exemplu, lentilele închise la culoare sunt potrivite pentru a fi folosite în plin soare sau în zone cu suprafețe puternic reflexive, în timp ce lentilele deschise la culoare permit o vizibilitate mai bună la volan.

Ține cont că ochii pot fi expuși riscului de arsuri solare și altor probleme de sănătate dacă nu sunt protejați adecvat de razele UVA și UVB.

Tipul lentilelor

Pe piață există mai multe tipuri de lentile pentru ochelarii de soare:

  • Lentile polarizate și antireflex

Absorb complet razele UV si reduc intensitatea luminii, oferind protecție împotriva reflexiilor orbitoare care pot apărea atunci când lumina se reflectă natural pe suprafețe plane sau netede, cum ar fi apa, zăpada sau chiar parbrizul mașinii. Aceste reflexii pot afecta capacitatea de a vedea culorile si formele precise.

  • Lentile oglindă

Permit unei cantități mici de lumină să ajungă la nivelul ochilor, fiind ideale pentru activități desfășurate în lumina puternică. Optează pentru lentile oglindă dacă ești expus luminii solare o mare parte din zi. Stratul oglindă al ochelarilor poate avea diverse nuanțe, însă acestea nu influențează modul în care percepi culorile.

  • Lentile cu gradient și dublu gradient

Lentilele cu gradient sunt mai întunecate în partea superioară, îmbunătățind vizibilitatea în timp ce șofezi. Lentilele cu dublu gradient au o tonalitate mai închisă atât în partea superioară, cât și în partea inferioară, fiind mai luminoase în partea de mijloc. Acest tip de lentile sunt foarte utile dacă vrei să reduci expunerea ochilor la lumina soarelui și la cea reflectată de suprafețe.

  • Lentile heliomate

Aceste lentile își adaptează culoarea în funcție de expunerea la lumină, astfel cu cât soarele este mai puternic, cu atât se închid mai mult oferind protecție similară cu cea a ochelarilor de soare. Un  avantaj este că la interior îi poți purta ca ochelari de vedere obișnuiți. În general, lentilele fotocromatice sunt colorate în nuanțe cenușii (gri) sau maronii.

Forma ramelor

Probabil că îți este mai ușor să iei o decizie când poți proba ochelarii de soare în fața unei oglinzi, cu toate că și atunci este bine să știi ce model de rame îți pune trăsăturile în valoare. Când cumperi ochelari online, caută ramele care se armonizează cel mai bine cu forma chipului tău.

Optează pentru ochelarii stil „cat eye” și Wayfarer, dacă ai fața în formă de inimă. Descoperă gama de ochelari de soare cu rama rectangulară și alege modelul preferat, potrivit chipului rotund. Încearcă stilul aviator, care echilibrează o față ovală, sau ochelarii rotunzi, care îmblânzesc o față cu formă pătrată.

Politica de returnare a produselor

Este esențial să poți returna ochelarii de soare dacă, odată livrați și probați, constați că nu te mulțumesc. Înainte de a plasa comanda online, verifică politica de returnare a magazinului. De obicei, clienții au dreptul să returneze produsele nesatisfăcătoare fără a fi necesară o justificare în decurs de 30 de zile de la primire. De asemenea, este important să știi în ce interval de timp poți informa comerciantul că nu mai dorești produsele.

Pentru alegerea ochelarilor de soare de calitate, potriviți nevoilor tale, prin intermediul internetului, trebuie să iei în considerare anumite criterii, cum ar fi protecția UV, tipul lentilelor și forma ramei. Cumpărăturile online îți pot ușura viața, ajutându-te să faci achiziții mai bune dacă ții cont de aspectele de mai sus.