Actual Politică

La Palatul Victoria există instrumente, nu şi un glob de cristal. Ce spune şeful Guvernului despre Vasile Dîncu

La Palatul Victoria există instrumente, nu şi un glob de cristal. Ce spune şeful Guvernului despre Vasile Dîncu

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că de remaniere este nevoie „ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile”, atât de către miniştri, cât şi de către secretarii de stat. Întrebat dacă anul se va încheia cu toţi miniştrii în funcţie, prim-ministrul a precizat că nu are un glob de cristal. Acesta a evitat să spună dacă este mulţumit de ministrul Vasile Dîncu, dar a precizat că rezultatele obţinute de Ministerul Apărării la Summitul de la Madrid au fost foarte bune pentru noi.

La Palatul Victoria există instrumente, nu şi un glob de cristal. Ce spune şeful Guvernului despre Vasile Dîncu

„De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile”, a afirmat, joi, Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, precizând că evaluarea se referă la miniştri şi secretarii de stat.

”Remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Apărării, Ciucă a precizat că „trebuie să ne uită la ceea ce România a reuşit să obţină la Summitul de la Madrid”, MApN fiind „o componentă importantă în demersul politico-militar”.

„Până în acest moment există pentru fiecare dintre noi (…) evaluări care pot fi considerate ca pozitive, dar şi evaluări care pot fi considerate a fi negative. MApN este un rezultat foarte bun pentru noi”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă terminăm acest an cu toţi miniştrii în funcţie, Ciucă a declarat: „Am multe responsabilităţi şi instrumente la nivelul Guvernului, dar un glob de cristal nu am să pot să prezic ceea ce se întâmplă până la sfârşitul anului”.

Premierul a explicat că este nevoie de analize, realism şi comunicare pe toate liniile.

„Avem nevoie de analize, avem nevoie de date concrete, avem nevoie de realism şi avem nevoie să comunicăm pe toate liniile, în mod deosebit pe verticală, de asemenea pe orizontală pentru a putea să luăm decizii la a căror punere în practică să participe toată lumea”, a mai precizat şeful Executivului.

Nicolae Ciucă dă asigurări că acordul cu PSD se va respecta

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a dat asigurări că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat. Șeful Executivului a explicat faptul că declarația deputatului liberal Alexandru Muraru, care a sugerat că PNL va avea funcția de premier și după mai 2023 a fost o simplă opinie personală.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a dat asigurări social-democraților că din mai, anul viitor, PSD va deține funcția de premier.

„Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție. Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă.