Actual International

Lady Susan, nașa prințului William, va fi invitată la încoronarea regelui Charles, după ce a demisionat din cauza unui scandal

Lady Susan, nașa prințului William, va fi invitată la încoronarea regelui Charles, după ce a demisionat din cauza unui scandal
Infoactual/arhiva

Lady Susan, care este nașa prințului William și fost consilier britanic demisionar după un scandal de amploare în Marea Britanie, a fost totuși invitată la ceremonia de încoronare a regelui Charles.

Lady Susan, nașa prințului William, va fi invitată la încoronarea regelui Charles, după ce a demisionat din cauza unui scandal de amploare

Nașa prințului William, Lady Sussan Hussey, va primi o invitație la încoronarea regelui Charles după ce a întrebat în mod repetat un director executiv al unei organizații de caritate de origine britanică, Ngozi Fulani, de unde este de fapt, în timpul unui eveniment la Palatul Buckingham.

Ajutorul regal britanic Lady Sussan Hussey, care a demisionat după ce a fost implicată luna trecută într-un scandal rasist, a primit totuși aprobarea de a participa la ceremonia de încoronare a regelui Charles.

Lady Susan, în vârstă de 83 de ani, care este nașa prințului William, a demisionat, după ce și-a cerut scuze ca urmare a comentariilor proprii  despre rasă și naționalitate la adresa unui director executiv al unei organizații de caritate de origine britanică, Ngozi Fulani, în timpul unui eveniment la Palatul Buckingham.

Fulani, care a fost invitată la o recepție oferită de regina consort Camilla, a mărturisit că s-a simțit traumatizată după ce a fost întrebată în repetate rânduri de unde „a venit cu adevărat„.

Potrivit unei declarații citate într-un material al Mirror, „Lady Susan a primit sprijin privat din partea prietenilor în timpul urmărilor celor întâmplate. Unii au sugerat în mod politicos că Lady Susan ar trebui să fie binevenită la încoronare.”

În declarație se spune că decizia de a o invita a fost luată după mulți ani de serviciu și de datorie pe care i-a acordat reginei Elisebeth, „căreia i-a fost o confidentă loială”.

„Având în vedere că relațiile dintre Palatul Buckingham și doamna Fulani s-au aplanat, Regele este acum în măsură să îi facă o invitație lui Lady Susan.”

Peste 2.000 de persoane sunt așteptate să fie prezente la ceremonia de încoronare a Regelui Charles, programată să aibă loc la Westminster la data de 6 mai 2023. Charles va fi încoronat alături de soția sa, regina consort Camilla.