Info Actual

Info Actual > Diverse > Legătura secretă dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri explozive despre vizita dictatorului la Palatul Buckingam
Diverse

Legătura secretă dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri explozive despre vizita dictatorului la Palatul Buckingam

Legătura secretă dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri explozive despre vizita dictatorului la Palatul Buckingam

Legătura secretă dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri explozive despre vizita dictatorului la Palatul Buckingam. S-a aflat cum era perceput dictatorul Nicolae Ceaușescu, în lumea din Vest. Regina Elisabeta s-ar fi ascuns într-un tufiș pentru a scăpa de el.

In 1978, dictatorul român Nicolae Ceauşescu a efectuat o vizită în Marea Britanie considerată istorică. Unul dintre biografii Casei Regale britanice a publicat recent o lucrare în care aminteşte şi episodul prezenţei cuplului dictatorial român la Palatul Buckingham.

Legătura secretă dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Unul dintre capitolele lucrării tratează vizitele diplomatice „exotice” pe care Regina le-a primit de-a lungul îndelungatei cariere. Un subiect central tratat de autor este episodul venirii la Palatul Buckingham a cuplului dictatorial român Nicolae şi Elena Ceauşescu, în iunie 1978. Vizita a surprins lumea occidentală, iar Hardman arată că preşedintele României a fost primit la Londra în schimbul angajamentului că va semna contracte în valoare de 300 de milioane de lire sterline cu industria aviatică din Marea Britanie.

Oamenii din anturajul lui Ceauşescu au devastat apartamentele din Paris

Potrivit lui Hardman, Casa Regală Britanică a fost sfătuită înainte de vizită, de către preşedintele Franţei, Valéry Giscard d’Estaing, că ar fi bine să ascundă bunurile de valoare din apartamentele Palatului unde urma să fie găzduită delegaţia română. Giscard d’Estaing a transmis Angliei că oamenii din anturajul lui Ceauşescu au devastat apartamentele din Paris în care au locuit în timpul unei vizite a preşedintului român care avusese loc cu câteva luni în urmă.

„Românii au plecat din apartamente cu orice putea fi deşurubat, incluzând vaze, lămpi, scrumiere sau obiecte de igienă din baie”, relatează Robert Hardman, biograful Casei Regale.

Oficialii responsabili cu invitaţii de la Palatul Buckingham ar fi ascuns, la indicaţiile reginei, periile de argint din Apartamentul Belgian, acolo unde a fost cazată delegaţia română, scrie Dailymail.