Actual Politică

Liberalii numără zilele lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja despre Clotilde Armand:un dezastru administrativ

Liberalii numără zilele lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja despre Clotilde Armand:un dezastru administrativ

Liberalii bucureşteni sunt mai dcişi ca niciodată ca la următoarele alegeri locale din 2024 să aibă candidaţi proprii atât la sectoare, cât şi la Primăria Capitalei. Liderul PNL Sector 1, ministrul Cercetării Sebastian Burduja a declarat despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, de către PNL, că în opinia sa se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului. PNL trebuie să aibă candidaţi proprii, a mai spus Burduja.

Liberalii numără zilele lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja despre Clotilde Armand: un dezastru administrativ

Sebastian Burduja a menţionat că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat deja că şase luni are termen pentru o evaluare în PNL care îl priveşte pe Nicuşor Dan.

„Vom vedea dacă peste 6 luni, concluzia PNL va fi că a făcut o treabă suficient de bună. Opinia mea personală este că se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului. Nu doar că se putea mai mult, eram condamnaţi să facem mai mult”, a arătat Sebastian Burduja marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News Tv.

Întrebat dacă PNL pregăteşte pentru alegerile locale un candidat propriu la Capitală, Burduja a spus: „PNL trebuie să aibă candidaţi proprii, peste tot şi sigur că sunt subiectiv, ca urmare a experienţei de la Sectorul 1”.

„Eu nu mai vreau să fiu în situaţia de a ieşit în stradă să susţin candidatul unui alt partid care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic, şi asta s-a întâmplat cu Clotilde Armand”, a mai precizat ministrul, menţionând că este opinia sa proprie.

„Mandatul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand este un dezastru administrativ”

Despre primarul sectorului 1, Clotilde Armand, liderul liberal Sebastian Burduja spune că aceasta a excelat într-un singur aspect, în acest mandat, în a ridica ziduri din spatele cărora să arunce cu pietre.

„Eu mă aşteptam când am susţinut-o pe doamna Armand, în campanie, şi am făcut campanie şi regret lucrul ăsta şi îmi cer iertare cetăţenilor (..) mă aşteptam să construiască punţi în zona de de dreapta. Dânsa, de îndată ce s-a văzut înscăunată,  a ridicat ziduri şi a dat cu pietre şi a inventat şi a creat adversari”, a spus Burduja.

El a mai spus că mandatul primarului Sectorului 1 este ”un dezastru administrativ”.

”Ne aşteptam la alt tratament şi politic şi pentru cetăţenii sectorului 1. Ce s-a văzut în acest mandat pe care l-a avut este un dezastru administrativ şi, din păcate este un argument care vulnerabilizează din punctul meu de vedere întreg USR-ul”, a spus el.

”Nu văd un altfel de acord, în momentul în care viceprimarul nostru a avut atribuţii cred că o lună, suntem constant atacaţi, jigniţi şi eu şi colegii şi ne dăm seama că interesul cetăţeanului nu primează.

El s-a referit şi la scandalul legat de drumul din cartierul rezidenţial Greenfield din Pădurea Băneasa.

”Tot ce trebuie să facă doamna Armad să rezolve situaţie este să ceară acel drum de la Romsilva să îl reabiliteze. Din păcate nu a făcut lucrul acesta. Eu nu cred că a ţine 6.000 de cetăţeni prizonieri într-un cartier este o soluţie”, a mai arătat Burduja.