Actual Politică

Liberalii strâng rândurile în jurul lui Nicolae Ciucă. Silviu Mănăstire: „este profilul adecvat pentru un președinte de țară”

Liberalii strâng rândurile în jurul lui Nicolae Ciucă. Silviu Mănăstire: „este profilul adecvat pentru un președinte de țară”
Foto: CAPTURA VIDEO

Secretarul general adjunct al PNL, Silviu Mănăstire este convins că Nicolae Ciucă este favoritul prezidențialelor din 2024, şi mai mult le va şi cîştiga.

Liberalii strâng rândurile în jurul lui Nicolae Ciucă. Silviu Mănăstire: „este profilul adecvat pentru un președinte de țară”

“Vreau ca, în 2024, PNL să câștige președinția României cu Nicolae Ciucă, ca să rămân în țară. Nu vreau să plec din România și nu vreau să ajungă tot felul de personaje dubioase sau ciudate în poziții de președinte al țării, prim-ministru, tot felul de neaveniți, să ajungă România pe mâna lor”.

Nicolae Ciucă este profilul cel mai potrivit pentru un președinte de țară în momentul de față, așa cum arată România, cum arată lumea, cum arată Europa, a mai declarat Mănăstire, adăugând că este cel mai potrivit să intre în cursa pentru prezidenţiale.

„Nu există în piața politică cineva mai potrivit și mai adecvat pentru funcția asta. Nu aș vrea să trăiesc într-o țară condusă de Kovesi”, a încheiat Silviu Mănăstire.

„La PSD cum funcționează partidul dacă domnul Ciolacu nu candidează și candidează altcineva, atunci domnul Ciolacu își pierde funcția”

„PSD va avea candidat. Domnul Ciolacu am înțeles că vrea, domnul Grindeanu am înțeles că vrea.(…) Domnul Ciolacu zice că partidul trebuie să scape de chestia asta că președintele trebuie să candideze. Eu cred că la PSD cum funcționează partidul dacă domnul Ciolacu nu candidează și candidează altcineva, atunci domnul Ciolacu își pierde funcția.

Dacă candidează și nu câștigă, își pierde funcția. În 2024, toți liderii principalelor partide vor fi supuși unor voturi și congrese extraordinare, fie că câștigi, fie că pierzi. Dacă câștigi, trebuie să vină cineva în locul tău, dacă intri în arenă și pierzi, mergi acasă. Ce a scăpat vreunul de la PSD care a pierdut?”, e de părere fostul jurnalist, care crede că vor mai candida George Simion, din partea AUR și… Laura Codruța Kovesi.

„În partea cealaltă, eu cred că vor face o platformă cei de la USR cu niște asociații, un fel de poveste civică, pentru a o susține pe doamna Kovesi. (…) Ca să intri în turul 2 trebuie să faci un 20 și ceva la sută.”

 „În 2024, 100% nu candidez la nimic, nici la primărie, nici la Parlament, la nimic”

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa la Primăria Capitalei, secretarul general adjunct al PNL, Silviu Mănăstire, a infirmat zvonurile potrivit cărora ar urma să fie candidatul desemnat de partid.

 „În 2024, 100% nu candidez la nimic, nici la primărie, nici la Parlament, la nimic”.

Liberalul nu a exclus, însă, să participe în calitate de candidat la alegerile din 2028.

“Nu eu sunt la putere, eu am o simplă poziție administrativă în Secretariatul General al PNL și nu am niciun fel de funcție guvernamentală, nu o să accept, nu mă interesează, nu candidez la nimic, la primării, Parlament și alte chestii”, a spus Mănăstire la EVZ Live.

„Când partidele sunt la putere, sediile partidelor rămân goale. Sediile centrale, și faptic, și metaforic”

Secretarul general adjunct al PNL a explicat și de ce marile partide, PNL și PSD, au eșuat în trecut.

“O mare problemă a tuturor partidelor mari din România, PSD și PNL, este că atunci când au fost, de regulă, la putere, sediile de partide rămâneau goale. Sediile centrale, și faptic, și metaforic. Adică era gol pe la partid. Și trebuie, oarecum, și viața de partid și partidele ca organizații să aibă structuri, să funcționeze și în opoziție, dar și la putere”, a precizat liberalul.

Totuși, Silviu Mănăstire nu exclude posibilitatea de a participa la alegerile din 2028.

“După 2024, într-o perspectivă de ani, poate voi candida la ceva, dar până atunci nu candidez la nimic. Până în 2024, sau în anul 2024, nu candidez la nimic. Sunt intrat în politică și în PNL de trei luni și trebuie să dovedești niște lucruri, trebuie să faci niște lucruri pe zona asta de organizare. N-aș vrea, repet, să amestec partea guvernamentală cu partea de partid. În 2024 sunt alegeri, nu mă interesează. După, dacă o să fie cazul”, a mai spus Mănăstire.