Actual

Liviu Dragnea marchează un an de la eliberare printr-un mesaj despre „hiene” și „trădători”

Liviu Dragnea marchează un an de la eliberare printr-un mesaj despre „hiene” și „trădători”

A trecut un an de la eliberarea din închisoare, moment marcat de Liviu Dragnea printr-un mesaj acid postat pe o platformă de social media. Fostul lider al PSD a făcut o radiografie a societății, punctând problemele cu care se confruntă cei mai mulți români, din toate colțurile țării, venind și cu o promisiune pentru cei care l-au sprijinit în toți acești ani.

Liviu Dragnea marchează un an de la eliberare

La 12 luni de când a ieșit pe porțile penitenciarului ca un om liber, fostul lider al PSD a marcat momentul cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi se împlinește 1 an de când dreptatea a luat locul minciunii. Am fost condamnat fiind considerat cel mai mare rău al României și că fără mine românii o vor duce mai bine și țara va prospera.

La un an de la eliberarea mea, constat cu tristețe că nu este deloc așa. Majoritatea românilor trăiesc la limita supraviețuirii iar țara este în pragul falimentului”, scrie Liviu Dragnea.

Fostul preşedinte al PSD a făcut și o promisiune atât românilor care l-au sprijinit în ultimii ani cât și celor care „sperau că voi rămâne într-un con de umbră după doi ani și jumătate petrecuți în închisoare nevinovat”. Dragnea a anunțat că nu va înceta să lupte cu „hienele care rod nemilos din această țară” și cu cei care pe care îi numește „trădători de neam”.

„Îi anunț pe toți aceia care sperau că voi rămâne într-un con de umbră după doi ani și jumătate petrecuți în închisoare nevinovat, că nu vor avea parte de o asemenea bucurie.

Nu voi înceta să lupt cu hienele care rod nemilos din această țară, dar mai ales cu toți trădătorii de neam care pun România pe tava stăpânilor de afară.

Iar românilor care mi-au trimis în toată această perioadă mesaje de încurajare, le mulțumesc și îi asigur că nu îi voi lăsa pradă acestor șacali”, îşi încheie Liviu Dragnea postarea.

Liviu Dragnea a fost eliberat anul trecut, după aproape 2 ani și 2 luni de detenție, ca urmare a unei decizii luate de Tribunalul Giurgiu.

781 de zile de închisoare

De la condamnare și până la ieşire, Dragnea a făcut 781 zile de închisoare. Detenția sa a fost caracterizată de o serie de evenimente, începând cu un interviu dat unei televiziuni care l-a costat interzicerea dreptului la muncă pentru 50 de zile la atelierul auto. După ce a contestat decizia conducerii penitenciarului, instanța i-a dat dreptate și a obligat penitenciarul să-i recunoască zilele pe care nu le-a prestat, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberarea condiționată. Un alt eveniment neplăcut a fost când Dragnea s-a tăiat la un deget în atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

De-a lungul celor aproape 800 de zile de detenție, apărătorii lui Dragnea au încercat de mai multe ori să-i anuleze pedeapsa, încercând fel de fel de metode, toate fără sorți de izbândă.

Imediat ce a ieşit din închisoare, Liviu Dragnea s-a despărţit de Irina Tănase, după 8 ani de relaţie

La numai câteva luni de la ieşirea din închisoare, Liviu Dragnea s-a despărţit de prietena sa, Irina Tănase, după o relaţie de opt ani.

Deși formau unul dintre cele mai solide cupluri, mai ales că trecute prin cele mai grele încercări, Liviu Dragnea a părăsit-o pe Irina, pe motiv că l-a înşelat.

„Despărțirea de Liviu este cel mai dureros moment pe care l-am trăit până acum. Ne leagă o poveste de 8 ani, în care i-am fost fidelă, l-am sprijinit necondiționat și n-au existat fapte de care să mă rușinez. La vârsta mea, 29 de ani, n-am puterea să lupt singură împotriva unor neadevăruri. Am sentimentul amar că nu mă pot apăra, atâta vreme cât Liviu nu este dispus să mă asculte. Despărțirea dintre noi a fost bruscă. Mi-a trimis, într-o noapte, un SMS  și ulterior nu l-am mai putut contacta. Pesemne că m-a blocat. Mă doare că n-a avut încredere în mine și a hotărât să încheiem această poveste fără să-i pot dovedi că se înșală. Îl înțeleg însă. Este o persoană rănită, care a abandonat considerațiile raționale. Fiecare dintre noi poate trece printr-un asemenea moment. Când ne construim în minte anumite scenarii, când le alimentăm, ne e dificil să mai facem apel la logică. Am însă răbdare și speranța că, într-o zi, mă va asculta și va înțelege că i-am fost credincioasă”, declara Irina Tănase la finalul anului trecut.