Actual Diverse

Locul din România unde îţi dispare oboseala. Sigur ai auzit de el. Video

Locul din România unde îţi dispare oboseala. Sigur ai auzit de el. Video
Foto: pixabay

Natura ne-a binecuvântat cu de toate – munți, ape, dealuri și câmpii. Mai mult decât atât, avem în România și zone întregi, naturale, considerate a fi miraculoase.

Locul din România unde îţi dispare oboseala. Sigur ai auzit de el. Video

Munții Bucegi adăpostesc locul despre care se spune că îți dispare brusc oboseala, de îndată ce ai ajuns acolo. Această zonă misterioasă se află mai exact în perimetrul Vârfului Omu.

Unele teorii arată că Platoul Munților Bucegi, mai exact, în Vârful Omu există o locație exactă, în care Cerul și Pământul se întrepătrund. Acest loc este numit și „centru al Pământului”, iar în legătură cu el circulă numeroase povești despre curcubee în plin soare, lumini aparte sau chiar „Piramida Energetică” , din preajma renumitului Sfinx.

Zona miraculoasă se numește „Gura de Rai”. Se spune că odată aflat aici, oboseala dispare ca prin minune, iar organismul uman este pătruns de energii pozitive. Iubitorii de trasee montane afirmă că acest loc s-ar afla la Piciorul Muntelui Doamnele, pe drumul care face legătura între Peștera și Doamnele.

Alții afirmă, însă, că „Gura de Rai” s-ar afla pe ruta Cabana Omu – Peștera, pe creasta Doamnelor. Vârfurile Omu, Caraiman și Bătrâna formează un triunghi, însă acest loc ar putea fi găsit, cu mai mare greutate, de un începător al traseelor montane.

Această zonă a reușit să trezească interesul specialiștilor, însă, înainte de anul 2000, aceste cercetări au fost oprite brusc. În urmă cu câțiva ani, în cadrul Institutului Terra a fost ridicată problema zonelor geopatogene, a celor care prezintă anomalii magnetice.

Locul legendar, care ar face legătura dintre cer și pământ, este o zonă cu o suprafață de un kilometru pătrat, unde se simte are o energie magnetică atipică, perimetru care oferă numeroase efecte benefice asupra organismului uman.

Cei care transmit energie organismului uman se numesc ”megaliți”. Aceștia se regăsesc la suprafață. Specialiștii sunt de părere că exact ei sunt cei care fac ca oboseala să îți treacă, imediat ce ajungi în locul respectiv. Specialiștii sunt de părere că anumite boli pot fi tratate cu ajutorul acestor energii.

Un pasionat al locului, Cristi Iordache, a povestit reporterilor realitatea.md, că mai există încă o zonă cu astfel de proprietăți curative, fiind vorba despre zona Căldarea sau Șaua dintre Baba Mare și Sfinx.

„O prietenă a fost în acea zonă şi când s-a întors la cabană avea mâinile umflate, dar nu o durea nimic. Ne-a spus că nu ştie ce s-a întâmplat cu ea o perioadă. Aproape că a plecat dintre noi. A visat, ceva miraculos s-a întâmplat”, spune turistul Iordache.