Actual Diverse

Loteria Californiei a anunțat că primul miliardar câștigător a cumpărat biletul de la benzinărie. De ce a întârziat extragerea

Loteria Californiei a anunțat că primul miliardar câștigător a cumpărat biletul de la benzinărie. De ce a întârziat extragerea
ialotteryblog

Un bilet Powerball care valorează 2 miliarde de dolari a fost vândut în Los Angeles County, au declarat oficialii Loteriei americane. Acesta este considerat a fi cel mai mare câștig al loteriei de stat a SUA din toate timpurile.

Pentru cel mai mare premiu din toate timpurile, Loteria Californiei a anunțat că primul miliardar câștigător a cumpărat biletul de la benzinărie

Identitatea câștigătorului sau a câștigătorilor nu a fost dezvăluită, dar Loteria Californiei a declarat că ”și-a făcut” primul miliardar. A existat o întârziere în anunțarea numerelor câștigătoare, din cauza unei probleme interne.

Oficialii au amânat extragerea luni seara, din cauza a ceea ce Asociația Loteriei Multistatale a numit o „problemă tehnică”.

După ce inițial a întârziat luni extragerea celui mai mare jackpot din istoria Americii, oficialii loteriei din California au anunțat marți că un bilet câștigător de 2 miliarde de dolari a fost vândut în comitatul Los Angeles.

Loteria din California a declarat că „singurul bilet câștigător” la Powerball a fost vândut la Joe’s Service Center din Altadena, o benzinărie situată la nord de Pasadena.

Joseph Chahayed, proprietarul benzinăriei, care funcționează de 20 de ani, a primit 1 milion de dolari pentru că a vândut biletul câștigător. La conferința de presă de marți, el a declarat că intenționează să îl împartă între familia sa, inclusiv între cei 11 nepoți. „Vă încurajez să cumpărați un bilet de la această stație”, a spus el. „Vă garantăm că într-o zi veți fi și voi un câștigător”.

Oficialii Loteriei au declarat presei că posesorul biletului este acum primul miliardar al loteriei din stat. Dar nimeni nu s-a prezentat încă pentru a revendica premiul.

Foto: Harm Venhuizen/Associated Press

Oficialii Powerball au anunțat marți dimineață numerele câștigătoare: 10, 33, 41, 47 și 56, cu un alt 10 ca număr Powerball. Videoclipul care anunță numerele câștigătoare nu a abordat problema întârzierii. Biletul câștigător a corespuns tuturor celor șase numere, scrie New York Times, în ediția de miercuri, 9 noiembrie 2022.

Peste 11,2 milioane de bilete au câștigat premii în bani la această extragere, în valoare totală de 98,1 milioane de dolari. În total, 22 de bilete din întreaga țară au nimerit toate cele cinci bile albe pentru a câștiga un premiu de 1 milion de dolari.

Un bilet din Florida a câștigat 2 milioane de dolari prin potrivirea tuturor celor cinci bile albe și a opțiunii Power Play. De asemenea, 225 de bilete au câștigat un premiu de 50.000 de dolari, iar alte 42 de bilete au câștigat un premiu de 100.000 de dolari.

Potrivit reprezentanților loteriei americane, o sumă suplimentară de 156 de milioane de dolari, obținută din profiturile obținute din vânzarea biletelor, va merge către școlile publice din California.