Actual International

Lovitură de teatru: atentatul asupra fiicei lui Dughin a fost revendicat. Putin e șocat

Lovitură de teatru: atentatul asupra fiicei lui Dughin a fost revendicat. Putin e șocat

Aseară, presa engleză a prezentat o informare de ultimă oră despre explozia mașinii în care și-a pierdut viața Daria Dughina, în apropiere de Moscova. Probabil că Putin a fost șocat de mesajul celor care revendică atentatul.

Un fost deputat rus, fugar din țara sa și stabilit în Ucraina, Ilya Ponomarev, a făcut duminică o declarație la Kiev. El a spus că atentatul cu mașină-capcană, în care a murit fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, Daria Dughina, a fost organizat de „Armata Națională Republicană”.

Kremlinul era convins că e mâna ucrainenilor, după reacțiile din cursul zilei de ieri, nicidecum că o organizație rusă a pus la cale acest atentat care, de fapt, îl viza pe apropiatul lui Putin, Aleksandr Dughin.

Lovitură de teatru: atentatul asupra fiicei lui Dughin a fost revendicat. Putin e șocat

„Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii belicoșii, hoții și asupritorii din Rusia. Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei bande de afaceriști de la Kremlin care sug din bogăția poporului nostru”, este mesajul din declarația organizației respective, conform cotidianului britanic The Guardian.

„Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens. Putin va fi destituit și distrus de noi”, au mai afirmat activiștii NRA.

În manifest se mai spune despre atentatul în care murit Dughina că „deschide o nouă pagină din rezistența împotriva putinismului, o nouă pagină dar nu ultima”.

Sursa media mai precizează că, în prezent, fostul deputat Ilya Ponomarev se află în Ucraina, unde s-a refugiat pentru a scăpa cu viață. Pe numele său au fost deschise dosare penale în Rusia pentru deturnare de bunuri de stat, amintesc sursele citate.

Reamintim că Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a afirmat ieri că Ucraina nu are nimic de-a face cu atentatul cu bombă.

Reacție venită de la Moscova după anunțul de revendicare

„Acest criminal nu are niciun drept moral să se atingă de memoria Dariei Dughina. Acum implicarea ucraineană în această crimă a devenit și mai clară”, a spus deputatul rus Oleg Morozov. Acesta face parte din partidul Rusia Unită care îl susține pe Vladimir Putin, și a făcut declarația duminică, într-un interviu pentru RIA Novosti, după declarația fostului parlamentar rus Ilya Ponomarev, care revendica atentatul în numele Armatei Naționale Republicane.

Potrivit lui Morozov, fostul deputat rus este motivat de ura față de țara sa și „încearcă să trimită săgeți de la stăpânii lui”.