Info Actual

Info Actual > Politică > Lovitură decisivă pentru Donald Trump. Zuckerberg schimbă regulile
Politică

Lovitură decisivă pentru Donald Trump. Zuckerberg schimbă regulile

Lovitură decisivă pentru Donald Trump. Decizia luată de Zuckerberg nu ar fi una fără precedent. Anul trecut, Twitter a interzis reclame politice, iar Facebook spunea la acea vreme că nu vrea să intervină asupra discursului politic.

Zuckerberg schimbă regulile.Compania americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook a anunţat o nouă politică prin care va împiedica publisherii americani cu legături politice. Nu se mai pot rula reclame prezentate drept ştiri, în contextul în care în Statele Unite vor avea loc alegeri prezidenţiale în luna noiembrie, transmite Reuters, citat de evz.ro.

Potrivit noii politici, publisherii cu orice fel de legături politice vor putea să se înregistreze în continuare ca o pagină de ştiri.

„Paginile de ştiri cu aceste afilieri nu vor putea să fie incluse în Facebook News”, a explicat gigantul de media socială.

Facebook va extinde politica referitoare la autorizarea reclamelor pentru a acoperi publisherii cu afilieri politice. În acest sens, platforma face public cine a plătit o reclamă care are conţinut bazat pe opinii referitor la probleme sociale şi alegeri.

După data de 3 noiembrie,  reclama politică ar putea fi stopată pe Facebook, atunci vor avea loc alegerile prezidenţiale în Statele Unite.

Conducerea Facebook ar fi discutat cu experţi inclusiv despre posibilitatea ca preşedintele Donald Trump să utilizeze reţeaua de socializare pentru a contesta rezultatele alegerilor.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, şi alţi şefi ai companiei s-au pus de acord asupra unor modalităţi pentru a reduce riscul ca acest lucru să se întâmple. S-a luat în calcul varianta interzicerii publicităţii politice după scrutinul din noiembrie.

„Preşedintele Trump va continua să lucreze pentru a asigura securitatea și integritatea alegerilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, într-un comunicat de presă.