International

Trump acuză imigranții străini că își fac o armată secretă. „Nu îi vom lăsa să ne ia țara”

Trump, bbc.com
sursa foto:arhiva companiei

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a făcut joi declarații controversate. Acesta a susținut că imigranții din Africa, Orientul Mijlociu și alte regiuni „construiesc o armată” pentru a ataca America „din interior”. Aceste afirmații nu au fost susținute de dovezi. Afirmațiile lui Trump reprezintă o reiterare a retoricii sale inflamatorii despre imigranții aflați ilegal în SUA.

În cadrul unui miting desfășurat în Bronx, New York, Trump a încercat să portretizeze migranții din diverse țări ca fiind o amenințare violentă. Bronx este o zonă majoritar locuită de persoane hispanice sau de culoare. Cu toate acestea, studiile arată că imigranții nu sunt mai predispuși să comită infracțiuni.

„Aproape toți sunt bărbați și arată ca la vârsta luptei. Cred că își construiesc o armată”, a spus Trump.

Trump susține că imigranții sunt „animale”

De-a lungul campaniei sale, Trump a folosit în repetate rânduri un limbaj incendiar pentru a-i acuza pe imigranții aflați ilegal în SUA. Acesta îi acuză că alimentează criminalitatea violentă, numindu-i „animale” responsabile de „otrăvirea sângelui” țării. Ca dovadă, el indică cazuri individuale de infracțiuni, mai degrabă decât date agregate.

„Nu îi vom lăsa pe acești oameni să vină și să ne ia orașul și să ne ia țara”, a declarat Trump, promițând să desfășoare „cea mai mare operațiune de deportare a infractorilor din istoria țării noastre” dacă va fi reales la Casa Albă.

Trump a încercat, de asemenea, să facă o legătură între numărul record de migranți prinși trecând ilegal frontiera dintre SUA și Mexic și situația economică a alegătorilor de culoare și hispanici. Acesta a susținut, fără dovezi, că migranții le iau locurile de muncă.

Decizia lui Trump de a vorbi în Bronx a fost, în parte, o chestiune de conveniență. Programul său de campanie a fost îngreunat de procesul său din New York.

Continuă lupta pentru SUA

Trump se află într-o cursă strânsă cu președintele democrat Joe Biden înaintea alegerilor din 5 noiembrie. Mitingul din Bronx a făcut parte din efortul său de a exploata sprijinul tot mai slab al lui Biden în rândul alegătorilor hispanici și de culoare.

Aproximativ 55% dintre locuitorii comitatului Bronx sunt hispanici și aproximativ o treime sunt de culoare. Mulțimea de joi a fost mai amestecată din punct de vedere rasial decât mitingurile sale obișnuite, care sunt predominant albe.

Campania lui Trump a avut un permis pentru ca până la 3.500 de persoane să participe la miting, a precizat Departamentul parcurilor din New York, potrivit Reuters.