Diverse

Lovitură năprasnică pentru Elon Musk. E vorba de averea celui mai bogat om din lume

Lovitură năprasnică pentru Elon Musk. E vorba de averea celui mai bogat om din lume

E vorba de averea celui mai bogat om din lume, iar lucrurile sunt destul de grave. În anul 2002 s-a pierdut o sumă importantă.

Elon Musk, directorul general al Tesla, SpaceX și, de curând, al Twitter, și-a văzut averea scăzând cu aproape 100 de miliarde de dolari în acest an, cea mai abruptă scădere raportată vreodată în Bloomberg Billionaires Index.

Averea netă a lui Musk – care a atins un vârf de 340 de miliarde de dolari în noiembrie anul trecut – a înregistrat marți o scădere drastică, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2022, de aproximativ 170 de miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla au atins luni cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, potrivit Bloomberg.

Elon Musk deține o participație de aproximativ 15% în Tesla. Declinul de luni al prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice a ras aproximativ 8,6 miliarde de dolari din averea lui Musk într-o singură zi.

Magnatul din domeniul tehnologiei își trage cea mai mare parte a averii sale din acțiunile Tesla, SpaceX și, mai nou, Twitter, potrivit Bloomberg. Acțiunile Tesla s-au prăbușit cu aproximativ 58,03% de la începutul anului până în prezent.

Chiar și așa, Musk rămâne cea mai bogată persoană din lume. Conform Bloomberg Billionaires Index, averea sa netă încă se situează cu aproximativ 13 miliarde de dolari peste cea a celui de-al doilea clasat, Bernard Arnault – președintele celui mai mare producător de bunuri de lux din lume, LVMH – Louis Vuitton Moet Hennessy.

Potrivit aceluiași indice, averea netă a lui Elon Musk o eclipsează și pe cea a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, și a cofondatorului Microsoft, Bill Gates, cu aproximativ 54 de miliarde de dolari și, respectiv, 57 de miliarde de dolari.

Prețul acțiunilor Tesla a fost sub presiune în acest an, din cauza unei ample vânzări pe piețele de tehnologie, care a avut loc pe fondul temerilor legate de o încetinire economică și din pricina Rezervei Federale care a majorat agresiv dobânzile.

Investitorii sunt îngrijorați de afacerile Tesla în China, din cauza poziției stricte față de Covid-zero a țării. De asemenea, aceștia așteaptă să vadă dacă Musk este capabil să se concentreze pe rolul său de director general al Tesla după ce a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Nici Elon Musk, nici Tesla nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider despre situația actuală.