Actual Diverse

Se adeverește „conspirația”? O mașină Tesla a plecat singură de pe loc și a omorât două persoane – Video

Se adeverește „conspirația”? O mașină Tesla a plecat singură de pe loc și a omorât două persoane – Video

O mașină Tesla scăpată de sub control a făcut dezastru în China. Două persoane au fost ucise, iar alte trei rănite

Un accident bizar în care a fost implicată o mașină Tesla s-a soldat în China cu uciderea a două persoane și rănirea altor trei. Un apropiat al șoferului a declarat că de vină ar fi fost softul mașinii.

Este anchetă amplă în China, după ce șoferul unui autoturism Tesla scăpat de sub control a ucis două persoane și a rănit alte trei, în provincia Guangdong, scrie Reuters.

Nenorocirea a avut loc duminică dimineață, pe 13 noiembrie, când șoferul mașinii Tesla Y, pe nume Zhan, a încercat să parcheze. La un moment dat, acesta a pierdut controlul și a început să meargă cu o viteză foarte mare pe o distanță de doi kilometri. În timpul cursei nebune, mașina a lovit mai multe autoturisme, a acroșat un biciclist și a omorât două persoane. Este vorba despre un bărbat pe motocicletă și o elevă de liceu.

Împrejurările în care s-a produs accidentul sunt analizate, iar un raport urmează să fie făcut public, a anunțat poliția locală, scrie Reuters.

Autoritățile au precizat că bărbatul nu se afla sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar vehiculul urmează să fie analizat. Șoferul a raportat deja accidentul companiei Tesla, iar reprezentanții săi au anunțat că vor asigura asistența necesară. Un apropiat al șoferului a spus că mașina a acționat singură. Acest incident alimentează „teoriile conspiraționiste” care circulau în urmă cu mai mulți ani despre pericolele care se nasc din utilizarea acestor mașini electrice. Una dintre teorii susține că aceste mașini pot fi controlate de la distanță cu ușurință și te pot tranforma din victimă în criminal, precum în acest caz – dacă se adeverește că sistemul mașinii a fost problema.

Incidentul aduce aminte și de un film realizat la Hollywood, cu mulți ani în urmă, cu o mașină ucigașă, fără șofer, care făcea tot felul de victime.

Poliția investighează nenorocirea

„Poliția caută în prezent o agenție de evaluare terță pentru a identifica adevărul din spatele acestui accident și vom oferi în mod activ orice asistență necesară”, a declarat producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, duminică, pentru Reuters.

China este a doua cea mai mare piață a Tesla, iar incidentul a fost printre subiectele de top de pe platforma de socializare Weibo duminică.

Jimu News a citat poliția rutieră spunând că nu a fost identificată cauza accidentului din orașul Chaozhou, iar un membru nenumit al familiei șoferului a spus că bărbatul de 55 de ani a avut probleme cu pedala de frână când era pe cale să parcheze mașina în fața a magazinului familiei.