Actual Social

Lucrările la Pasajul Unirii au depășit pragul de 50%. Pasajul cu sistem de ventilaţie pentru extragerea noxelor şi semnal GSM

Lucrările la Pasajul Unirii au depășit pragul de 50%. Pasajul cu sistem de ventilaţie pentru extragerea noxelor şi semnal GSM

Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii şi a planşeului de sub Piaţa Unirii au fost realizate în proporţie de peste 50%. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au verificat, în noaptea de miercuri spre joi, stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Pasajului Unirii şi ritmul de desfăşurare a activităţii, inclusiv pe timpul nopţii.

Lucrările la Pasajul Unirii au depășit pragul de 50%. Pasajul cu sistem de ventilaţie pentru extragerea noxelor şi semnal GSM

La mijlocul nopții trecute, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și prefectul Capitalei, Toni Greblă, au verificat stadiul lucrărilor la Pasajul Unirii, unul dintre cele mai aglomerate din București, prin care trec zilnic peste 60 de mii de mașini și închis acum circulației rutiere, în vederea stopării degradării și a punerii în siguranță.

Începute luna trecută, lucrările au depășit deja pragul de 50% și se îndreaptă către etapele finale ale execuției. Practic, în prima jumătate a timpului estimat realizării acestora, constructorul a  finalizat cele mai dificile intervenții, constând în izolarea tuturor infiltrațiilor de la nivelul părții carosabile precum și închiderea fisurilor din pereții pasajului prin injectarea unor mortare speciale.

Cele mai dificile intervenţii s-au finalizat

Prefectul Capitalei şi primarul Sectorului 4 au fost informaţi că cele mai dificile intervenţii s-au finalizat, infiltraţiile de la nivelul carosabilului au fost izolate, iar consolidarea pereţilor s-a încheiat. De asemenea, a fost turnat primul strat de asfalt şi continuă lucrările pentru montarea celor 2.800 de panouri care vor îmbrăca pereţii interiori ai pasajului.

Totodată, au început intervenţiile de înlocuire a reţelelor edilitare de apă – canal şi a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat şi a celui de ventilaţie.

În premieră pentru ţara noastră, Pasajul rutier Unirii va avea un sistem performant de ventilaţie pentru extragerea noxelor

În premieră pentru ţara noastră, Pasajul Unirii va avea un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea aerului curat.

Tot în premieră, la finalul lucrărilor, în pasaj nu vor mai fi probleme la utilizarea telefoanelor, deoarece vor fi montate amplificatoare de semnal GSM.

Aflat într-o stare avansată de degradare şi încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV – necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al municipiului Bucureşti, care a demarat procedurile necesare începerii lucrărilor de punere în siguranţă, ce au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie.