Diverse

Lucruri neștiute despre Regina Elisabeta. A fost singurul monarh din Marea Britanie care știa să schimbe o roată sau o bujie

Lucruri neștiute despre Regina Elisabeta. A fost singurul monarh din Marea Britanie care știa să schimbe o roată sau o bujie

Regina Elisabeta a plecat într-o lume mai bună, lăsând în urmă multă durere. A fost o legendă vie nu doar în Marea Britanie, ci și în întreaga lume. Este oficial monahul cu cea mai lungă domnie din lume, care a făcut lucruri absolut surprinzătoare.

Singura din Familia Regală care a postat pe Twitter

Sunt puțini cei care știu că regina a vorbit fluent franceză, folosind această limbă la întrunire de la palat, neavând niciodată nevoie de un translator. Un lucru foarte puțin cunoscut a fost faptul că Suverana a dat primul email în 1976, dintr-o bază militară, apoi a postat pe Twitter în 2014, de la London Science Museum. De altfel, a fost singurul membru al Familiei Regale care a făcut acest lucru. La fel s-a întâmplat și în ceea ce privește Facebook-ul, regina având cont din 2010.

Singura persoană din UK care nu a avut permis

De asemenea, regina a fost singura persoană din UK care nu a avut permis de conducere și a avut voie să conducă. De altfel, ea a învățat să conducă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când a mers cu un camion de prim-ajutor pentru Women’s Auxillary Territorial Service. Din acea perioadă reginei îi plăcea să lucreze la mașini, fiind și singurul monah din Marea Britanie care schimba roți sau bujii. De asemenea, regina nu a avut niciodată pașaport.

Cel mai mare diamant roz din lume a aparținut reginei

Coroana Imperială de Stat a Reginei a fost făcută cu 2,868 de diamante. Bijuteriile acesteia sunt impresionante, dar sunt puțini cei care știu că Suverana a avut cel mai mare diamant roz din lume. Ea a avut propriul bancomat, care se află la subsolul Palatului Buckingham, asigurat de Coutts, una dintre cele mai prestigioase și exclusiviste bănci din Marea Britanie. Regina nu putea niciodată să fie arestată de poliție și nici nu era obligată să se supună Liberului Acces la Informații.

Cele mai ciudate cadouri primite

E greu de spus ce cadouri a primit Regina de-a lungul vieții, iar unele au fost cu adevărat ciudate. E vorba de jaguari, 2 leneși din Brazilia și 2 castori negri din Canada, care au ajuns în grija Grădinii Zoologice din Londra, dar și ananas, ouă, o cutie de carapace de melci, o pădure de arțari sau șapte kilograme de creveți.

Sursă foto: toptabu