Actual

Ludovic Orban a anunțat o a doua rectificare de buget. Urmează să fie semnată săptămâna viitoare

Ludovic Orban a anunțat o a doua rectificare de buget. Urmează să fie semnată săptămâna viitoare

Ludovic Orban a anunțat o a doua rectificare de buget. Urmează să fie semnată săptămâna viitoare.

Săptămâna viitoare urmează să fie semnată o nouă rectificare bugetară. Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor ca sâmbătă, 8 august, cel târziu, să își definitiveze cererile de fonduri.

La începutul ședinței de executiv, premierul le-a cerut miniștrilor să se pregătească pentru cea de-a doua rectificare bugetară. Orban le-a cerut miniștrilor să vină cu situații bine fundamentate pentru orice solicitare de bani, întrucât aceștia trebuie bine drămuiţi și direcționați în principal pentru investiții.

Vor exista discuții cu fiecare ordonator principal de credite dacă vor fi puncte de vedere diferite, a mai spus Ludovic Orban, şi asta înainte de a se elabora forma finală a proiectului de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetului de stat.

„Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile țărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID.

Și va trebui să drămuim fiecare ban și, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante, către investiții, către proiecte care într-adevăr au ca și efect îmbunătățirea condițiilor de viață ale concetățenilor noștri. Și, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Ludovic Orban, conform RADOR.

De asemenea, Ludovic Orban a salutat şi decizia BNR de reducere a dobânzii de referință și a anunțat finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, investiție ce a fost realizată de compania Transgaz.