Politică

Ludovic Orban, acuzaţii grave la adresa Guvernului, dar şi a liberalilor. Ce spune fostul preşedinte al PNL despre colegii săi

Ludovic Orban

Ludovic Orban a simțit nevoia să iasă la rampă ca să-și exprime nemulțumirile și să critice noile echipe politice care conduc în acest moment România. Un om de dreapta nu mai poate să aibă încredere în PNL, pentru că, dacă mai votează cu PNL, e ca și cum ar vota cu PSD, a declarat fostul lider liberal Ludovic Orban.

Mai mult, fostul premier liberal spune că liberalii de azi nu mai au nicio legătură cu cei de ieri şi că fac fix opusul celor spune în campania electorală şi după câştigarea alegerilor. Că nu vor introduce taxe şi impozite noi, şi nu le vor mări pe cele existente.

Declarațiile au fost făcute în urmă cu câteva zile, la postul B1 Tv.

Ludovic Orban, acuzaţii grave la adresa Guvernului, dar şi a liberalilor. Ce spune fostul preşedinte al PNL despre colegii săi

Întrebat cum i se pare rectificarea bugetară, Ludovic Orban a spus că realitatea este că bugetul României este praf.

„Ca și cum ai încerca să astupi cu câlți niște găuri care au fost făcute de obuze. Bugetul României este praf, asta este realitatea. Am făcut o analiză pe execuția bugetară, care este coafată, așa, ca să arate bine mai ales pentru Comisia Europeană, dar și pentru popor… să îi spună lui Mutu că noi avem un deficit de 1,7% la șase luni, deficitul real este de minim 3,5%. Am făcut o evaluare a cheltuielilor care ar fi trebuit efectuate și care nu au fost efectuate, și care ne duc la concluzia că deficitul este mult mai mare”.

Orban  refuză să creadă că PNL, singurul partid care a declarat că nu va crește nicio taxă și niciun impozit și că nu va introduce nicio nouă taxă și niciun nou impozit este în prezent fix opusul.

„În ceea ce privește ordonanța de creștere a fiscalității. Sunt trei partide la guvernare, un partid s-a angajat că nu va crește nicio taxă și niciun impozit și că nu va introduce nicio nouă taxă și niciun nou impozit, este vorba de PNL. PSD, în programul de guvernare, nici el nu a părut să crească vreo taxă și vreun impozit, și chiar m-am uitat pe programul de campanie al PSD, de UDMR cam aceeași situație. În programul de guvernare nu se face vorbire despre această creștere a fiscalității, dar s-a adoptat o ordonanță, Ordonanța 16, care crește fiscalitatea”, a declarat Ludovic Orban, la B1tv.

Fostul preşedinte al PNL spune că toate celelalte măsuri lovesc în cei care sunt activi economic, acționarii firmelor.

„Să le spunem românilor. Îi primul rând, îi afectează pe toți românii, pentru că va crește impozitul pe proprietate. Baremurile între care este stabilit raportat la valoarea proprietății de autoritățile locale va crește, acest barem e modificat și va duce la creșterea impozitului pe proprietate. De asemenea, se schimbă modul de evaluare a proprietății, se trece la evaluările pe baza grilei notariale”, a continuat Ludovic Orban.

„Toate celelalte măsuri lovesc în cei care sunt activi economic, acționarii firmelor, sunt 770.000 de acționari ai firmelor care au luat din banii lor, au investit în capitalul social al unei companii și acum trebuie să plătească impozitul pe dividende, adică câștigul de capital, 8%, nu 5%”, a mai spus el.

Întrebat de ce au tăcut liberalii, Ludovic Orban a explicat că liberalii de azi nu mai au legătură cu liberalii de ieri.

„Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Astăzi orice om de dreapta, orice om care este în zona activă economică, în zona care produce plus valoare, nu mai poate să aibă încredere în PNL, pentru că, dacă mai votează cu PNL, e ca și cum ar vota cu PSD”.