Info Actual > Politică > Ludovic Orban, reacție la scandalul de la Timișoara: „Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara”
Politică

Ludovic Orban, reacție la scandalul de la Timișoara: „Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara”

Ludovic Orban, reacție la scandalul de la Timișoara: „Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara”

Ludovic Orban, președintele PNL, are o primă reacție după circul de la alegerile de sâmbătă. El condamnă „încălcările grosolane ale democrației interne” și îi atacă pe Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere. Se gândește și la anularea alegerilor, dar nu este ceva sigur.

„Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a scris Orban, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Ludovic Orban poate anula alegerile și să îi sancționeze pe cei vinovați

„În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a mai precizat președintele PNL.

Alegerile Partidului Național Liberal se desfășoară într-o sală de conferințe de la mallul din nordul Timișoarei. Cele două tabere care își dispută șefia sunt a lui Claudiu Chira,susținut și de Raul Ambruș, care nu a mai fost lăsat să candideze, și a lui Cosmin Tabără, susținut de Alin Nica.

Scandalul produs la intrarea în sală, în care mulți membri s-au trezit că lipsesc de pe listele filialei, a dat o lovitură gravă imaginii partidului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a punctat incidentul cu o caracterizare acidă:

„Voi sunteți urmașii Brătienilor? Niște circari și marțafoi cu comportament de tip interlop?! Iohannis a cules ce a semănat: PNL – partidul său, a ajuns să facă alegeri cu poliția la ușă! Simulacrul alegerilor de la PNL Timiș este imaginea perfectă a acestui partid de terchea-berchea și mațe-fripte cu foamea-n gât care au lăsat România neguvernată, doar pentru a-și căra ei pumni în cap în disputele lor interne”, scrie Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.