Info Actual > Politică > Ludovic Orban și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, față în față. Care sunt prioritățile lui Igor?
Politică

Ludovic Orban și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, față în față. Care sunt prioritățile lui Igor?

Ludovic Orban și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, față în față. Care sunt prioritățile lui Igor?

Ludovic Orban și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, față în față. Care sunt prioritățile preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova?

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-au întâlnit în această dimineaţă . Este prima vizită oficială a lui Igor Grosu în calitate de şef al Parlamentului moldovean, iar Ludovic Orban spune că momentul este istoric.

„Am o mare bucurie să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor, care găzduieşte această vizită, pe care eu o consider istorică, pentru că în Parlamentul de la Chişinău există practic, la ora actuală, o majoritate foarte clară, care a transmis şi transmite constant semnale de demcratizare, de integrare europeană şi de colaborare prietenească, frăţească dintre Republica Moldova şi România”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a arătat că este însoţit la Bucureşti de preşedinţii comisiilor parlamentare pentru a stabili o relaţie directă la nivel parlamentar.

„O să profit de ocazie să discutăm şi cu reprezentanţii Senatului, astfel ca să trasăm nişte obiective foarte pragmatice, foarte concrete, pentru că dincolo de afecţiunea comună, lingvistică, de neam, cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului ne cer şi aşteaptă din partea politicienilor lucru concret, care să se materializeze în proiecte de infrastructură, proiecte comune, nu doar la nivel de guvern, ci şi la nivel de autorităţi publice locale”, a menționat Igor Grosu.

În această după-amiază, de la ora locală 17:30 este programată o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor în cadrul căreia oaspetele moldovean va susţine un discurs – transmite redactorul nostru Alina Stănuţă.