Actual International

Mai mulți oameni răniți, după o luare de ostatici. Atacatorul a îndreptat arma și asupra polițiștilor din Chicago

Mai mulți oameni răniți, după o luare de ostatici. Atacatorul a îndreptat arma și asupra polițiștilor din Chicago
Facebook

Coșmar pentru oamenii care trăiesc în Kenosha, un oraș din statul american Wisconsin. Situat pe malul sud-vestic al lacului Michigan, Kenosha face parte din zona metropolitană Chicago (Chicagoland), așa cum este definită de Biroul de recensământ al SUA.

Mai mulți oameni sunt răniți, după o luare de ostatici. Atacatorul a îndreptat arma și asupra polițiștilor din Chicago

Prima știre redată de media externă anunța că o luare de ostatici se desfășoară cu un trăgător activ care trage asupra poliției în orașul Kenosha, Wisconsin.

După numai trei ore, situația nu mai era „activă” pentru că suspectul a fost reținut. Se crede că sunt cel puțin patru victime. Se spune că deținutul ar fi un bărbat hispanic cu tatuaje pe față. El a fost transferat la un spital nespecificat, potrivit paginii de Facebook Northern Illinois Scanner Incidents.

Luarea de ostatici a avut loc în orașul Kenosha, în apropierea lacului Michigan din Wisconsin, SUA, în seara zilei de 19 decembrie 2022.

Unitățile de poliție au răspuns la un apel în jurul orei 20:20, iar la ora 21:00 au postat pe rețelele de socializare:

„Această zonă nu este sigură în acest moment. Vă rugăm să rămâneți înăuntru, nu mergeți în zonă”, după cum a relatat kenoshanews.com.

Potrivit rapoartelor online, un bărbat înarmat a împușcat două persoane și a rănit o alta. Acesta ar fi tras de la o fereastră și spre ofițerii de poliție care au sosit la fața locului și ar fi luat ostatice două persoane.

Aceasta este o știre de ultimă oră și vom încerca să vă ținem la curent pe măsură ce mai multe informații vor fi disponibile, vă mulțumim”.

Temperatura influențează comportamentul criminal

Aproape 8.000 de atacuri armate comise în orașe din SUA în ultimii ani au fost atribuite temperaturilor neobișnuit de calde, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii spun că descoperirile lor sugerează că tocmai criza climatică ar putea contribui la creșterea violenței armate. Se știa deja că atacurile armate sunt mai numeroase vara, când oamenii stau mai mult afară și când căldura poate crește agresivitatea.

Potrivit cercetătorilor, conștientizarea legăturii dintre temperaturile neobișnuit de calde și incidentele armate ar putea face ca măsurile de prevenire să fie direcționate spre zilele mai călduroase, după cum relatează presa externă.